реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Бюджет на Чернігівщині поважчав

За перший квартал по Чернігівській області до загального фонду Державного бюджету зібрано 1млрд. 295 млн. грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів, що контролюються податковою службою. Порівняно з першим кварталом минулого року надійшло майже на 585 млн.грн. більше. Досягнутий приріст збору податків до відповідного періоду минулого року в 1,8 раза - майже за всіма видами податків.

Зросли надходження рентної плати за нафту в 3,1 раза, акцизного податку з ввезених в Україну товарів - у 2,7 раза, акцизного податку з вітчизняних товарів - в 1,7 раза, податку на прибуток - в 1,6 раза, податку на додану вартість - в 1,4 раза.

У наповненні загального фонду Держбюджету найбільша частка припадає на акцизний податок з вітчизняних товарів – більше 44 відсотків. За три місяці його надійшло 574 млн. грн. Основний приріст забезпечила тютюнова компанія «В.А.Т.-Прилуки».

Як і раніше, найбільший внесок в наповнення Держбюджету, у І кварталі забезпечили підприємства промисловості – 1млрд. 171 млн. грн. (90 відс. від загального збору податків та зборів по всіх галузях). Приріст проти минулорічного періоду становить 540 млн.грн. або в 1,9 раза.

Найсуттєвіший внесок - підприємств харчової галузі (55 відс. загальнообласних обсягів) та добувної промисловості (більше третини ).

Внесок інших галузей не на стільки вагомий. Приміром, підприємства, які займаються виробництвом та розподіленням електроенергії, газу та води, сплатили до Державного бюджету 37 млн.грн. (2,8 відсотка обласних надходжень). Торгівля та громадське харчування - 33 млн. грн. (2,6 відс.).

Доходи місцевих бюджетів за 1 квартал склали 272,3 млн.грн., що на 18,5 відс. (на 42,5 млн. грн.) більше, ніж за відповідний період минулого року.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян ДПА в Чернігівській області




Теги:податкова, акциз, бюджет, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar