реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Біографічна драма «Пульс»: чому цей фільм варто подивитися кожному

Тендітна дівчина, великі амбіції та автомобільна аварія, що ледь не коштувала героїні життя, — так коротко можна описати фільм «Пульс» https://sweet.tv/movie/19186-puls. Спортивна драма Сергія Чеботаренка заснована на реальних подіях. Історія вітчизняної спортсменки Оксани Ботурчук, що здобула золото на паралімпіаді в Пекіні 2008 року, а потім стала п'ятиразовою срібною і бронзовою призеркою ігор 2012 та 2016 років, лягла в основу картини.

Новий український фільм презентували наприкінці січня 2021 року в Америці на Flathead Lake International Cinema fest у місті Полсоні. Закордонні кінокритики відзначили драму двома престижними нагородами: «кращий фільм» а також «кращий режисер».

У вітчизняний кінотеатральний прокат «Пульс» планують випустити тільки в квітні, дату кілька разів переносили через локдаун та карантинні обмеження. Але шанувальники вітчизняної фільмографії можуть радіти — прем'єра вже доступна онлайн, зокрема на Sweet.Tv у межах тарифів.

Сюжет фільму

Історія розвивається справді драматично. Юна легкоатлетка Оксана подає великі надії і, здається, от-от стане всесвітньо відомою спортсменкою. Вона мріє взяти золото на Олімпіаді, тож наполегливо тренується, аби вибороти чемпіонський титул, та раптом стається несподіване: жахлива автомобільна аварія перекреслює всі сподівання. Дівчина майже повністю втрачає зір, лікарі сумніваються, чи зможе вона нормально жити, та Оксана навіть не думає здаватися. Вона докладає фантастичних зусиль, аби врешті-решті стати чемпіонкою. Без перебільшень, історія про виняткову силу волі та любов до життя вражає. Тут складно залишитись байдужим.

Знімали проєкт у три етапи. Робота над «Пульсом» стартувала в Києві навесні 2019 року, саме в цей час створили першу частину. Другу зафільмували влітку, а третю — восени. І хоч за сюжетом ключові події в житті юної чемпіонки відбуваються в Пекіні, екранізувати цей етап також вдалося в столиці та області (ідеальні локації відшукали в містах Бровари та Українка).

Активну участь у творчому процесі брала сама Оксана. Дівчина консультувала сценаристів та акторів: допомогла передати атмосферу справжніх тренувань професійних легкоатлетів, а також реалістично відтворити нюанси поведінки людини, що частково втратила зір. Наталії Бабенко, яка грає головну героїню, довелось добре попрацювати над фізичною формою, акторка багато тренувалася в спортзалі, аби за всіма параметрами бути схожою на людину, чиє життя неможливо уявити без спорту.

У стрічці виробництва KINOROB (ініціативу підтримало Міністерство культури України) також знялися добре відомі широкому загалу Станіслав Боклан, Наталія Доля, Вікторія Левченко, Лілія Ребрик, Дар’я Баріхашвілі та інші актори.

«Пульс» в інтернеті

Уже зараз у вільному доступі в мережі можна переглянути офіційний трейлер фільму, а також дізнатися трохи більше інформації про нього на сайтах компаній-виробників та в соціальних мережах («Фейсбук», а також «Інстаграм»). Режисер стрічки сподівається, що картина знайде відгук серед широкої аудиторії, адже це не просто драма, а вражаюча історія про відчайдушну боротьбу, волю до перемоги, а також досягнення висот, які здавалися неймовірним. Знімальна група переконана: реальні життєствердні історії співвітчизників зараз дуже актуальні для нашого суспільства. Мотивувати та надихати — ось мета, яку команда ставила перед собою. Вибаглива американська публіка високо оцінила фільм, тепер справа за українськими глядачами.




Теги:Культура, фільм, Ботурчук, Пульс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar