реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Біоетанол до бензину -- це добре?

Додавання біоетанолу до бензину дозволить здешевити виробництва пального й зменшити використання шкідливих домішок. До того ж виробництво вітчизняного біоетанолу допоможе поновити роботу десятків спиртзаводів – зазначив в ефірі каналу БТБ Перший заступник гендиректора ДП "Укрспирт" Віктор Панков. Він також переконаний, що це паливо не шкодить двигунам автомобілів, про що свідчить досвід Європи, де частка біоетанолу в пальному – 10%.

«Вигоду отримають усі - і споживачі , і виробники. Споживачі отримають більш дешевий бензин. Це по-перше . По-друге, …. використання бензину з біоетанолом знижує викиди шкідливих речовин в атмосферу. Це доведено всіма науково - дослідними інститутами. Плюс , на сьогоднішній день ми маємо сорок не завантажених заводів - спиртових , які будуть задіяні у виробництві саме біоетанолу. Що таке спиртзавод - це завод у селищі. Це дві - три тисячі чоловік», - зазначив Панков.

Вже сьогодні, за його словами, на брендових заправних станціях бензин с додаванням біоетанолу дешевший на 1-1,5 грн.

«На наших потужностях на сьогодні ми готові виробляти до 150 тисяч тонн щороку. Плюс, у нас є ще незадіяні потужності , які ми зможемо задіяти . …Ми готові повністю забезпечити Україну необхідною кількістю боетанолу . Це тільки на потужностях «Укрспирту» , не враховуючи те , що згідно з нашим законодавством , виробляти біоетанол мають право підприємства будь-якої форми власності» - запевнив Панков.

«Вся Європа їздить на даному бензині і ніяких претензій не виникає. Більше того, в 2003 році в Європі був розроблений стандарт, за яким передбачався вміст боіетанолу до 6% . У 2012 році він був переглянутий за участю провідних автомобілебудівників Європи. Ті люди, які виробляють машини, теж брали участь у розробці даного стандарту і кількість біоетаналу була в Європі збільшена до 10%», - повідомив він.

Нагадуємо, з 1 січня 2014 в українському бензині має бути не менше ніж 5 % біоетанолу, а з 1 січня 2016-го обов'язкова частка спирту в бензині зросте до 7 %.



Теги:автомобілі, біоетанол, Бензин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Правильно: спирт краже заливати у бак авто, аніж в горлянки. 

Щоправда, з певної межі його вмісту в бензині вже потрібно налагодження апаратури авто. А який там вміст намішали й нам залили, ми знати не будемо.
avatar