реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Більшість школярів до школи не пішли

Лише 56 шкіл Чернігівської області зустрічатимуть своїх учнів на порозі навчального закладу.

1 вересня тільки 14 відсотків шкіл Чернігівщини радісно зустріли своїх вихованців, усі інші навчатимуть дистанційно. А це - 246 закладів. Та ще сто шкіл працюватимуть у змішаному форматі.

Як повідомили в ОВА, загалом в області навчатимуться 94 204 учні у 402 школах. Унаслідок бойових дій у регіоні пошкоджено 133 заклади, з них 11 зруйновано. Зокрема, в Чернігові зі 86 закладів освіти пошкоджено 64 (п'ять зруйновано). Завдано збитків орієнтовно на суму понад 14 мільярдів гривень.

За рахунок державного, місцевих бюджетів, а також коштів благодійних та волонтерських організацій уже відновили 15 шкіл та п'ять дитячих садків. З державної скарбниці очікується ще майже 69 мільйонів гривень на відновлення 18 об'єктів освіти.

Постраждала внаслідок російської агресії і "Чернігівська політехніка" - національний університет. Ректор вишу оцінює збитки в 140 мільйонів гривень. Нині на території університету тривають активні відновлювальні роботи, адже заклад планує розпочати освітній процес 1 жовтня у відбудованих приміщеннях. Готують і 11 укриттів. У якому форматі відкриють навчання, остаточне рішення ухвалюватиметься у другій половині вересня після опитування студентів та залежно від безпекової ситуації.

"Голос України"



Теги:Чернігівська ОДА, 1 вересня, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar