реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Більше мільйона гривень - на стільки порушень в управліннях соцзахисту

Під час ревізій окремих питань фінансово-господарської діяльності в управліннях соціального захисту населення Чернігівської області виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму майже 1155 тис. гривень.

Впродовж 2016 року фахівцями Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області проведено 8 ревізій окремих питань фінансово-господарської діяльності в управліннях соціального захисту населення області, під час яких виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму майже 1155 тис. гривень.

Внаслідок того, що підприємства, установи, організаціії здійснили не вірний розрахунок середньоденної (середньогодинної) заробітньої плати працівників, призваних на військову службу під час мобілізації, управліннями соціального захисту зайво компенсовано цим установам коштів в сумі 110 тис. гривень.

Слід зазначити, що Управлінням праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради безпідставно перераховано Східній філії товариства з обмеженою відповідальністю «Секьюрайті» грошових коштів в сумі понад 224 тис. грн в якості компенсації з державного бюджету на здійснення виплат середнього заробітку 19 працівникам, які фактично на час проходження військової служби по мобілізації не перебували у трудових відносинах з філією.

Також, з державного бюджету зайво використано коштів в сумі понад 384 тис.грн. на виплату допомоги переселенцям, які на час отримання виплати перебували за межами підконтрольної території України більше 60 діб; переселенцям, у яких наявне житло за межами зони АТО або депозити в банках на суму, що перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітньої плати, встановленої для працездатного населення.

Крім того, бюджетними установами міст Чернігова, Ніжина та Прилук, Городнянського та Козелецького районів у 2015 році до доходів відповідних бюджетів не перераховано коштів в сумі 436,5 тис.грн, які одержані від органів соціального захисту на компесацію витрат, здійснених вищезазначеними установами, на виплату середнього заробітку мобілізованим працівникам впродовж 2014 року.

Матеріали ревізій передано до Управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та проінформовано Прокуратуру Чернігівської області.



Теги:пенсійний фонд, зарплата мобілізованим, управління соцзахисту


Читайте також



Коментарі (0)
avatar