реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Білоруси ображаються, а гинуть українці...

Знову ракети з території Республіки Білорусь.

Пару днів тому мав дискусію з кількома білоруськомовними білорусами, які є в еміграції. Їм образливо, що ми негативно ставимося до їхньої батьківщини. Вони вважають, що зробили все, що могли і кількість затриманих і винесених вироків від режиму Лукашенки - тому доказ. Це правда і неправда водночас.

Тисячі затриманих під час боротьби за визволення своєї країни - це дуже багато. Поки не згадати, що за останні роки українці втратили у боротьбі з тим самим ворогом десятки тисяч убитими. І ще більше - пораненими. І на цьому кривавому тлі всі ті хороводи, які не закінчилися нічим - вибачте, не вражає, це просто поразка. Жорстка антилукашенківська риторика і українські прапори на аватарках - це абсолютно недостатні засоби для створення умов для допомоги Україні і деокупації Білорусі. Бо ефективних дій всередині країни практично нема. Якби росіянам горіло там, то у них було б менше сил тут. На жаль, страх і терор призвели до ситуації, коли внутрішня та зовнішня білоруська опозиція нічим не можуть допомогти.

Кількасот(?) білорусів у лавах ЗСУ і нечисленні партизани на території РБ це, об"єктивно дивлячись на речі, це не те, що дає хоч якийсь мінімальний результат. Росіянам діяти з території РБ комфортно. Вони відтягують доволі значні українські сили, які там потрібні на півдні та сході. І в цей час читати чергові благоглупості і образи ("а ваш Зеленський до 24.02 торгував з Лукашенком", "більшість українців зігували Лукашенку" - це з коментарів, тобто це ми винні, що у них повна дупа) - якось не тойво. Білоруська опозиція мала б переглянути концепцію боротьби за свою батьківщину. Вони мають воювати за неї. І чим довше вони цього не робитимуть - тим гіршим ставатиме ставлення до білорусів взагалі. Це сумно, але це факт.

Яка нам різниця, хто нас вбиває - "окупований" білорус своїм нєпротівлєнієм або службою у армії РБ, чи "окупований" бурят чи дагестанець, для яких служба - це єдиний ліфт з його села.

Вахтанг КІПІАНІ



Теги:Україна - Білорусь, Вахтанг Кіпіані, російсько - українська війна, режим Лукашенка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar