реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Бідні нардепи відпочиватимуть зі знижками

Цього року канікули у відомчих санаторіях в Криму мають намір провести не менше сотні нардепів – це майже кожен четвертий народний обранець.

Як пише "Комсомольська правда в Україні", такий наплив буде рекордним за останні кілька років. Причина, вочевидь, полягає у майбутній парламентській кампанії – лідери фракцій не відпускатимуть своїх підлеглих далеко, оскільки в липні повинні пройти партійні з'їзди з подальшим висуненням списків та окремих кандидатів-мажоритарників.

Хоча пільги для депутатів, що передбачали оплачуваний відпочинок в спеціальних закритих санаторіях, були скасовані ще в грудні 2011-го, нардепи їдуть здебільшого у відомчі санаторії - "Нижню Ореанду", розташовану в межах міста Ялти, і "Дюльбер" по сусідству з дачею прем'єра в Місхорі.

Хоча рівень сервісу у здравницях не високий, що визнають й самі депутати, але ціни там порівняно невеликі. Для представників депутатського корпусу вони нижчі, ніж для звичайних відвідувачів.

"Для Верховної ради нічого не подорожчало, ціни залишилися на тому ж рівні. Доплачувати не доведеться ні за їжу - до речі, у нас триразове харчування, ні за процедури, до яких входять ванни, масажі, інгаляції", - пояснила адміністратор санаторію "Дюльбер".

Для звичайних відвідувачів ціни виросли, хоч і неістотно. Двокімнатний "люкс" в "Новій Ореанді" на два тижні "високого" сезону коштує майже 17 тисяч гривень
. Депутату це ж задоволення обійдеться приблизно в 15 тисяч.

ТСН

Довідка "Сіверщини".
Зарплата найбіднішого депутата ВР становить не менше 25 тисяч. Плюс оздоровчі і йому і членам родини. Що ту коментувати?



Теги:народні депутати, відпочинок, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar