реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

БЕЗПЕКА ЛЮДЕЙ – ГОЛОВНИЙ ПРІОРИТЕТ

Всеукраїнський галузевий семінар Міністерства енергетики та вугільної промисловості України «Безпека газопостачання та соціальна підтримка незахищених верств населення»
Днями Міністерством енергетики та вугільної промисловості України у м. Чернігів проведено Всеукраїнській галузевий семінар керівників підприємств з газопостачання та газифікції під головуванням заступника Міністра Корнякової Т. У семінарі взяли участь перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації, керівники Департаменту НАК «Нафтогаз України», Держгірпромналяду України та його територіального управліня в Чернігівській області, науковці Івано-Франківського технічного університету нафти і газу,
представники ЗМІ.
Обговорено важливі для держави і галузі питання безпеки газопостачання. Підведено попередні підсумки роботи та виконання заходів, запланованих на галузевому семінарі в м. Івано-Франківськ у травні цього року щодо виявлення несправних газових приладів, встановлення абонентів, які потребують адресної соціальної допомоги щодо їх безкоштовної заміни.
У своєму виступі заступник Міністра Т.Корнякова відзначила: підприємствами проведено величезну роботу, обстежено понад 3,5 млн. житлових будинків і квартир, вибірково замінено за кошти компаній несправні і непридатні для використання газові плити, колонки, окремі їх деталі та вузли. Постійно проводиться профілактично-роз'яснювальна робота серед населення за місцем проживання абонентів, навчання дітей. Ця діяльність підприємств активно підтримується ЗМІ. «Ми відчуваємо, як змінюється свідомість та відношення людей до роботи газовиків, які намагаються убезпечити кожного абонента від лиха.
Більшість розуміють, що газ – це зручно, якщо він не вбиває» - сказала Тетяна Корнякова.
На семінарі запропоновано шляхи розв'язання проблеми взаємодії з місцевими державними адміністраціями та місцевими радами щодо належного утримання внутрішньобудинкових систем газопостачання, передусім перевірки технічного стану димовентиляційних каналів, їх прочистки. Як підкреслив перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Станісла Прокопенко: «Сьогодні місцеві органи виконавчої влади регіону відкриті для вирішення всіх нагальних питань. Це проведення повної інвентаризації газового обладнання населення, його обліку та обслуговування, виведененя з експлуатації несправного та непридатного, його заміни. Результат нашої спільної роботи – це безпека людей».

Учасники семінару підкрелили, шо на часі розроблення проекту Закону України «Про газопостачання», яким вдасться чітко регламентувати обов'язки та відповідальність власників і балансоутримувачів житла, відокремити функції
та відповідальність газопостачальних підприємств, на які сьогодні безпідставно перекладаєься весь тягар відповідальності за нещасні випадки при використанні газу у побуті. Міністерством та НАК «Нафтогаз України» продовжується робота з
перегляду нормативно-правових актв щодо безпеки газопостачання.
Запорукою безаварійно роботи галузі є професійний персонал. Сьогодні Міністерством придяліється значна увага підготовці та добору кадрів. Суттєву підтримку в цьому галузь отримує від Івано-Франківського технічного університету нафти і газу, випускники якого є серед керівників Міненерговугілля, НАК «Нафтогаз України», газопостачальних підприємств. Для подальшої плідної
співпраці Міністерством готується Угода, реалізація якої надасть можливість сотням студентів отримати якісну професійну освіту та гарантоване робоче місце.
За наслідками семінару заплановано ряд заходів, результати виконання яких будуть розглянуті на засіданні колегії Мінерговугілля у червні 2011 року.



Теги:семінар, Заходи, Чернігівгаз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar