реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Безконтрольна зброя вибухає...

Вчора у Ріпкинській загальноосвітній школі №2 пролунав вибух. Загинула жінка. Травмовано ще 3 осіб. Всі вони у місцевій лікарні. Про це повідомила в управлінні державної служби з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області.

Поки що коментарів від УМВС немає. На місці події працюють правоохоронці та служба з надзвичайних ситуацій.

За даними свідків, вибух стався у шкільному музеї. Є інформація, що вибухнув одних з експонатів, який нещодавно привезли до музею.

Вибух стався у час, коли у школі ще знаходились діти. Після вибуху колектив школи організовано вивів дітей, дали 3 попереджувальних дзвоники про небезпеку.

Наразі міліція встановлює причину вибуху.

Як розповів представник "Самооборони" Олександр Ясенчук в інтерв'ю інтернет- телебаченню Гармата, волонтер Віталій Курач привіз із зони АТО чохли від "Мухи", які вирішив передати в музей. Одна з них була невистрілена і здетонувала.
У той же час Укрінформ з посиланням на офіційні джерела розповів, що гранатомет привезла журналістка (О.Ясенчук згадує Тетяну Миргородську) : "Від випадкового пострілу із ручного протитанкового гранатомета РПГ-18, привезеного із зони АТО в Ріпкинську школу №2, що на Чернігівщині,одна людина загинула, двоє – поранені.

Про це розповів начальник прес-служби ДСНС у Чернігівській області Андрій Хожаїнов у коментарі Укрінформу.

«Три відстріляних гранатомети РПГ-18 із зони АТО на Чернігівщину привезла одна із місцевих журналісток, яка їздила кудись під Піски з волонтерами самооборони. Один гранатомет вона залишила удома на балконі – з метою здати його потім у музей, два інших волонтер привіз у Ріпки, де віддав у навчальні заклади. У школі №2, під час огляду зброї, вона раптом вистрілила. В результаті було поранено трьох дорослих. Одну з постраждалих в тяжкому стані доправили у лікарню», – розповів Хожаїнов.

За його словами, трагічна подія сталася в середу близько 16-ї години. Гранатомет оглядали шкільний інструктор, жінка-завгосп (за попередніми даними – його дружина), бібліотекар і учитель. Коли інструктор крутив у руках зброю, завгосп захвилювалася і попросила її покласти. В той момент РПГ вистрілив прямо їй у груди. Пізніше в лікарні вона померла. Від пострілу постраждали також вчитель і бібліотекар, які отримали поранення кінцівок.

Перевірка другого гранатомета, переданого в школу №1, показала, що він теж стоїть на бойовому взводі. Стан третього в Чернігові перевіряють фахівці".



Теги:АТО, Ріпки, російсько- українська війна, Граната, вибух, самооборона


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
всякі ідіоти таскають зброю, що не вміють нею користуватися! Який Ясенчук - така і Самооборона! Він же в армії не служив - шо він може робить у цьому?
avatar
2
"""""Стан третього в Чернігові перевіряють фахівці"""". Видно и "хвахивци" такие, если на месте не могут определить на боевом взводе он или нет !!!
avatar