реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Березнянці перекрили трасу!

Аварійні відключення електроенергії – це вже не питання особистого комфорту, а питання національної енергобезпеки країни. Це зрозуміло всім. Та людей обурює те, що відбувається це хаотично, без графіків.

Чи крайні?

Саме на енергетичному підґрунті «заштормило» у Березні: кількасот людей на знак протесту проти хаотичного відключення електроенергії перекрили Чернігівську трасу і дорогу у напрямку Щорса. О дев’ятій ранку зупинилися фури, завмерли рейсові автобуси. Знаючі та хитріші водії шукали об’їзні шляхи. Тоді березнянці перекрили і їх.

– У одних населених пунктах світло практично не вимикають, а Березні, Ленінівці, Бігачу не щастить, – переконаний місцевий житель Олександр Рябченко. – Вже два тижні живемо неначе за воєнних дій: включать на півтори години, потім виключать на дві – три. Без попереджень та ще й по кілька разів на добу. Розуміємо, що війна, що криза у країні, але ж якийсь порядок повинен бути. Чи ми крайні?

Без холодильника і телевізора

Від несподіваних включень-виключень у деяких березнянців згоріла побутова техніка.

– У людей холодильники, телевізори зіпсувалися, – пояснює причини місцевої «революції» Анатолій Гаркун, у якого також вийшов з ладу нещодавно придбаний електрозварювальний апарат. – У школі два комп’ютери і ноутбук згоріли. Автозаправка не працює, потерпають школи і дитсадок, проплати у банку здійснити неможливо. А якщо, не дай Бог, якась біда? Ні «швидку допомогу» викликати не можливо, ні у пожежну службу зателефонувати.

І графік з’явився…

Люди ще з четверга попередили через селищну раду про можливе перекриття траси, якщо до їхніх вимог не прислухаються. Мабуть, їм не повірили.

Коли ж юрба перекрила дорогу державного значення і створилися автомобільні черги – відлік часу пішов швидше. Щоправда, з керівництва енергетиків березнянці так нікого і не дочекалися. Вирішувати ситуацію прибули голова Менської райдержадміністрації Олександр Мисник та його перший заступник Геннадій Примаков.

Вислухавши думку жителів Березни, Олександр Мисник пообіцяв вирішити питання з відключеннями та спробувати зробити їх більш прогнозованими.

Об одинадцятій годині дорогу звільнили. Зараз (принаймні, станом на початок тижня) у Березні відключають електроенергію двічі на добу – з 8.00 до 10.00 та з 16.00 до 18.00.

Виходить, що і так можна?

Анатолій ФУРМАН Наше слово



Теги:уряд Яценюка, відключення електроенергії, надзвичайна подія, Березна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar