реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

"Базар" у базарний день

2 квітня 2015 року підприємці, що торгують на тротуарі вулиці Московської, перекрили дорожній рух. Цю акцію вони провели на протест проти вимог влади припинити стихійну торгівлю на тротуарі.

До підприємців-мітингарів вийшов Ніжинський міський голова Анатолій Лінник і заступник міського голови з питань економіки та фінансів Сергій Осадчий. Вони намагалися пояснити підприємцям, що торгівля на тротуарі незаконна і просили їх перейти на територію колишнього колгоспного ринку або ж на новостворений ринок на вул. Орджонікідзе біля річки Остер.

Підприємці наполягали на своєму, мотивуючи, що на відведеному майданчику місць усім не вистачить і ринок на вул. Орджонікідзе розташований у природоохоронній зоні річки.

Інші підприємці, які погодилися перейти на визначену територію нового ринку, обурюються на тих колег-підприємців, що вдаються до нечесної конкуренції, торгуючи з тротуару, і на владу, яка не в спромозі навести лад. І мають рацію. 3 квітня 2015 року далі спокійно торгують на звичних місцях – на тротуарі.

Післяслово.

В Асоціації “Об’єднання підприємств Ніжинщини” є варіанти вирішення цієї проблеми:

1) Провести реорганізацію на діючому “колгоспному ринку”, щоб знайти на ньому місця для підприємців з вулиці.

2) Новостворений ринок на вул. Орджонікідзе надати для продажу товарів, які не потребують спеціальних умов зберігання. Встановити прийнятну плату за торговельні місця.

3) Перетворити територію від вул. Подвойського вздовж пл. Заньковецької до перехрестя вулиці Московської із Набережною (до мосту) у пішохідну зону. Автобусну зупинку на пл. Заньковецької перенести на вул. Поштова. Розмістити у пішохідній зоні ”Ярмарок для городини” з розбірними торговими місцями.

За будь якого варіанту діалог з владою повинні вести підприємці, об’єднані у спілку, легалізовану і діючу згідно з Правилами торгівлі у м. Ніжині.



Теги:Об'єднання підприємств, стихійна торгівля, ярмарок, Ніжин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Асоціація це www.opn.syaivo.com - відома структура. Крім того, є Громадська рада при міськвиконкомі.
То чому "базар" виник?
avatar