реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Батьком Джона Кеннеді був український емігрант?

Версія щодо українських коренів одного з найпопулярніших президентів Америки виникла у американських дослідників Артура Смайла і Пітера Щецинського. Вони встановили, що наприкінці 1916 року мати Кеннеді Роза Елізабет з невідомих причин покинула свого чоловіка Джозефа Патріка Кеннеді.

Враховуючи статус і значимість батька родини, факт сімейного конфлікту ретельно приховувався. Про те, що подружжя не живе разом, не знали навіть близькі друзі родини. В аристократичних колах Америки сімейні цінуються дуже високо, тому Джозеф Патрік докладав усі зусилля для того, щоб повернути дружину.

Дослідники говорять: «Довідавшись про цей факт, що ретельно приховувався, ми вирішили з’ясувати, чим же займалася у цей час дружина впливового ірландця». Результати дослідження приголомшили біографів. Протягом півроку Роза Елізабет жила з українським емігрантом Василем Прокопчуком. Фото Прокопчика, які роздобули дослідники, практично не викликає сумнівів — з нього дивиться майже те саме обличчя, яке і на фотографіях Джона Кеннеді.

Артур Смайл заявив: «Ми, звичайно, не можемо бути впевненими на сто відсотків, але факти свідчать, що наша гіпотеза правильна».
Одним із головних свідчень дослідників є лист Джозефа Патріка Кеннеді, адресований Розі. Він датований 27 грудня 1916 року. У листі голова родини благає свою дружину повернутися.

На початку 1917 року Роза Елізабет повернулася до чоловіка, який погодився закрити очі на все заради воз’єднання родини.
А вже 29 травня народився майбутній президент. Навколо Джона Кеннеді завжди точилися багато розмов. Чого варте тільки його вбивство 1963 року, обставини якого залишаються таємницею і до сьогодні.

Нагадаємо, що не так давно американець, який мешкає в Канаді, 45-річний Джек Уортінгтон оголосив себе позашлюбним сином Джона Кеннеді.

Про цю версію чернігівським читачам розповіла обласна газета «Біла хата».




Теги:америка, Джон КЕННЕДІ, український емігрант, Біла хата, аристократи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar