реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Батальйон "Донбас" вимагає від Авакова зброю

Добровольці батальйону оборони Донецької області відкрито звернулися до міністра МВС Арсена Авакова з вимогою озброїти патріотичні загони самооборони, скоординувати їхні дії з Нацгвардією, інакше вони візьмуть зброю самі і будуть діяти за обставинами.

Про це повідомив командир батальйону добровольців територіальної оборони Донецької області «Донбас» Семен Семенченко, пише InfoResist.

Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. Відкрите звернення.

«Ситуація з невиконанням службових обов’язків більшою частиною особового складу МВС у Донецькій і Луганській областях постійно погіршується. Пропуски сепаратистів у адмінбудівлі, вояжі їх лідерів з Донецька у «блокований» Славянськ, договірняк з «захопленням» Маріупольської міськради та Донецького телецентру, незворушні міліціонери не звертають уваги на захоплення депутата Рибака прямо у них під носом, вбивства і побиття людей на мітингах, захоплення журналістів, працівників СБУ, військовослужбовців, командира Луганського батальйону МВС, нарешті, – це сигнал, що хвороба зайшла далеко і не лікується терапевтичними методами.

Ми, добровольці батальйону оборони Донецької області намагаємося отримати дозвіл на зброю – нам не дають цього зробити, зброї наявної у бійців (легальної) – не вистачає, сепаратисти самі спокійно реєструються в офіційні об’єднання з охорони громадського порядку, отримують дозволи буквально день в день.

Ми беремо на гарячому людей, які готують захвати іноземних журналістів, надаємо фото та відео- матеріали щодо людини неодноразово засудженої, на якому «клейма нема де ставити», якого неодноразово затримувало раніше СБУ – його відпускають через кілька годин.

Чи розуміє МВС, що дограється з ситуацією на Сході до громадянської війни? Ми просто змушені будемо брати зброю самі, впроваджувати практику заручництва для обміну захопленої «швалі» на наших патріотів, а на міліцію, яка охороняє і сприяє бандитам і терористам, будемо реагувати адекватно обставинам.

Закликаємо Вас прийняти рішення по широкому залученню патріотів України до вирішення ситуації, що склалася, сприяти створенню добровольчих формувань, скоординувати нас з Нацгвардією, негайно видати зброю. Координувати наші дії, минаючи місцеві інстанції. Провести швидку ротацію особового складу МВС на Сході, із заміною зрадників на патріотів, нехай навіть не з середовища міліції. Комплектацію батальйонів МВС перенести на територію інших областей, скоротивши до мінімуму безглуздий у даній ситуації набір бюрократичних процедур. Якщо цього не зробити сьогодні – завтра може бути пізно», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, зараз в Слов’янську в полоні екстремістів перебувають близько 40 осіб, у тому числі представники місії ОБСЄ. Сьогодні вранці був захоплений міськвідділ міліції і міськрада Костянтинівки, на блокпостах сепаратистів з’явилися люди, озброєні гранатометами, а вночі було дві спроби збройного штурму аеропорту Краматорська.Zik



Теги:Аваков, Сепаратизм, батальйон Донбас, російська окупація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar