реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Бахмацький бюджет -- ганебний?

8 січня 2013 року відбулася сесія Бахмацької міської ради Чернігівської області. Свободівці єдині серед депутатів Бахмацької міської ради проголосували проти ухвалення рішення про міський бюджет на 2013 рік. Голова депутатської фракції ВО "Свобода" у міськраді Михайло Виноградов зазначив, є ганебним за формою та антинародним по суті.

Питання про бюджет міста на 2013 рік вже вдруге виноситься на розгляд Бахмацької міської ради. На попередній сесії, 27 грудня 2012 року, принципова позиція депутатів-свободівців, які вказали на порушення регламенту, дозволила відкласти ухвалення цього рішення. Відтак депутати принаймні отримали можливість ознайомитися з проектом міського кошторису.

На сесії, яка відбулася 8 січня, жоден із присутніх депутатів, не висловив своїх зауваження до проекту міського бюджету. Проти ухвалення бюджету проголосували лише депутати, які представляють у раді Всеукраїнське об’єднання «Свобода», виступивши з окремою заявою про неможливість голосувати за проект бюджету.

Голова депутатської фракції ВО "Свобода" у Бахмацькій міській раді Михайло Виноградов зазначив, що бюджет є ганебним за формою та антинародним за своєю суттю. «Фактично нам пропонують затвердити міський бюджет 2005 року, який тоді складав близько 8 млн. грн. Зараз нам пропонують трохи більше 8 млн. З міським бюджетом взагалі останніми роками відбуваються дивні речі. Замість зростання, він кожного року все худне й худне. Ще 3–4 роки тому місто відраховувало (!) з міського бюджету до 1,5 млн. грн. на потреби громад Бахмацького району.

Одразу після приходу до влади Партії регіонів місто стало дотаційним, тобто тепер не ми відраховуємо, а нам кидають із панської, вибачте, «регіональної», ласки. Далі ще краще. Після бюджету на 11 місяців у 2011 році, нам запропонували бюджет на 10 місяців 2012 року Цьогоріч, беручи до уваги досвід минулих років, запропонованого бюджету вистачить лише на 8-9 місяців. За нашими підрахунками і за досвідом попередніх років, для виконання усіх покладених на місцеве самоврядування завдань і функцій основний міський кошторис повинен складати приблизно 20 млн. грн., тобто у 2,5 рази більше, ніж запропонований нам проект, а бюджет розвитку – близько 10 млн. грн. щорічно», – наголосив Михайло Виноградов, оприлюднюючи заяву фракції ВО „Свобода”.

Прес-служба Бахмацької міської організації ВО «Свобода»



Теги:бюджет, свобода, Бахмач


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
У Ніжині депутати від "Удару" так само виступили проти.
Питання - чому не запропонували свій варіант зазделегідь, а вдалися тільки до протесту, не змінивши результат?
avatar