реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Автоперевізники повинні дотримуватись вимог законодавства

Питання дотримання перевізниками вимог чинного законодавства України та легалізації на ринку автоперевезень на постійному контролі Головного управління Міндоходів у Чернігівській області. Проте вирішити це питання можливо лише за умови тісної співпраці всіх сторін, які беруть участь у процесі організації пасажирських перевезень. Широкомасштабна роз’яснювальна робота, на жаль, не завжди пробуджує свідомість. Доводиться вдаватися і до контрольно-перевірочної роботи.

До речі, обласна мережа автобусних маршрутів загального користування налічує близько 500 маршрутів, які обслуговують 150 перевізників, задіяно більше 1200 транспортних засобів.

Протягом 2013 року фахівцями ГУ Міндоходів області документально перевірено 4 підприємства транспортної галузі. За результатами перевірок встановлено несплату податків на суму понад 1,5 млн.грн. Проведено 6 фактичних перевірок суб’єктів господарювання з питань оформлення роботодавцем трудових відносин з найманими працівниками.

Також перевірено 11 суб’єктів господарювання щодо порядку розрахунків та видачі квитків. У кожному випадку встановлено порушення чинного законодавства. Порушники оштрафовані на загальну суму 27,2 тис.грн.

Варто зазначити, що актуальною ця тема залишається і на сьогодні. З початку цього року проведено 5 фактичних перевірок, під час яких з’ясувалося, що автоперевізники при розрахунках не ведуть книги обліку розрахункових операцій або не належним чином її реєструють.

Так, при перевірці одного з перевізників встановлено, що втрати бюджету склали майже 878 тис. грн.. Порушника оштрафовано, разом із штрафними санкціями йому доведеться сплатити понад 1,3 млн. грн.. Відносно службових осіб підприємства слідчими ГУ Міндоходів у Чернігівській області здійснюється досудове розслідування.

Як свідчить практика, лише спільна робота як органів влади, так і перевізників, забезпечує надання якісних та безпечних послуг населенню.

Головне управління Міндоходів у Чернігівській області



Теги:ГУ Міндоходів у Чернігівській облас, автоперевезення


Читайте також



Коментарі (0)
avatar