реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Аварійний колектор відремонтовано - проблема залишається

У Чернігові ділянку міського колектора, що пошкодилася після злив у мікрорайоні Шерстянка, відремонтували.

Невдовзі буде відновлено асфальтне покриття дороги і рух по ній. На зруйнованій ділянці колектора вставили замість залізобетонної конструкції сучасну поліетиленову трубу та підключили її до мережі. При цьому навіть не відключали водопостачання.

Водночас стався ще один провал протяжністю 55 метрів. Його також усунули.

Проте загальна довжина чернігівського колектора - 6830 метрів і його стан викликає занепокоєння. Як розповів журналістам міський голова Владислав Атрошенко, об'єкт, що був збудований у 1970-х роках, практично весь існує без верхнього склепіння труб, які роз'їла газова корозія. Замінити колектор місто не спроможне - надто дорого. Облцентру треба на цю справу щонайменше 300 мільйонів гривень. Провести реконструкцію реально тільки при наявності державної програми.

"Будемо намагатися ці кошти знаходити або шматками заміну робити. Але це - тільки одна частинка з комунікацій Чернігова. Я кажу про те, що необхідна державна програма, на державному рівні подивитися спроможність міст і їх потреби із заміни комунікацій", - каже Владислав Атрошенко.

На жаль, кілька разів проект реконструкції чернігівського колектору відкидався Державним фондом регіонального розвитку, без уваги залишилися листи міської влади і в міністерстві екології.
"Голос України"

На знімку: міський голова Чернігова Владислав Атрошенко із журналістами на місці ремонту колектора.



Теги:колектор, Шерстянка, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar