реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Аварія в Чернігові: стічні води в річці

Через поломку обладнання каналізаційної насосної станції №3 комунального підприємства "Чернігівводоканал" стічні води потрапили в річку Стрижень.

Про це повідомляє Держекоінспекція в Чернігівській області.

"Екологічними інспекторами відібрані проби води, які доставлені в Держекоінспекцію для подальших гідрохімічних досліджень. Інспекція здійснює постійний контроль за станом навколишнього природного середовища в районі аварії", - зазначається у повідомленні.

Наразі спеціалісти "Чернігівводоканалу" працює над ліквідацією наслідків аварії на КНС. Про обсяги скинутих у річку стоків не повідомляється. Сума завданих довкіллю збитків буде з'ясована після проведення відповідних досліджень.

Як повідомляло агентство, цьогоріч "Чернігівводоканал" розпочав заміну обладнання на п’яти каналізаційно-насосних станціях Чернігова. Роботи на КНС проводяться в рамках проекту "Розвиток міської інфраструктури" за кредитні кошти Світового банку. Загалом на модернізацію станцій буде спрямовано 4,6 млн доларів США.

Наталія Потапчук, Укрінформ,ЧЕРНІГІВ.



Теги:Стрижень, Держекоінспекція, Чернігіводоканал


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
У великому місті маленька річечка не може бути чистою апріорі, хоча б лише через зливнні стоки в неї з наших вулиць та площ. А що вже говорити про скиди в неї фекальних, побутових та промислових відходів.
Сьогодні Стрижень нижче Красного мосту перетворили в болота-відстійники-накопичувачі шкідливих фекальних та промислових відходів, розсадників інфекцій та паразитів, кількість котрих з часом буде рости. Розчинні в воді шкідливі речовини без нейтралізації стікають з цих боліт-накопичувачів в Десну та насичують грунтові води.
Іншого виходу, окрім як взяти Стрижень в бетонну трубу, щоб захистити Десну і грунтові води від шкідливих забрудненнь,- НЕМАЄ.
avatar