реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Аварія не електромереж, а політики

Білорусь починає постачання електрики в Україну у рамках аварійної допомоги. Це при тому, що ніякої аварії в Україні НЕ сталося. Більше того, Україна має величезні потужності – атомні та теплові станції - аби, щонайменше, самій забезпечити власні потреби у електроенергії.

Прем’єр Шмигаль пояснює імпорт електроенергії з Білорусі «погодними умовами», мовляв, в Україні «похолодало». Але якщо відносно тепла плюсова температура дає підстави владі говорити про аварійні поставки, то що буде, коли температура опуститься нижче нуля?

До речі, в Білорусі наголосили, що не погоджувалися на нові довгострокові комерційні контракти. Синхронно з Росією Мінськ відмовився від збільшення довготривалих поставок енергії в Україну.

Вкотре наголошу, що, взагалі, говорити про постачання електроенергії з країни-агресора та її сателіта – поза межею здорового глузду. Але влада навіть слухати не хоче чути подібні аргументи. Зі своїх джерел знаю, що тема війни взагалі дуже дратує президента Зеленського.

Тим часом, якоїсь зрозумілої стратегії енергетичної безпеки, або бодай проходження опалювального сезону у влади досі немає. На наших ТЕС катастрофічно низькі запаси вугілля – замість необхідних 2,95 мільйона тонн лишилося 701,3 тисячі.

Все таки, думаю, варто погодитися з формулюванням про «аварію» в Україні. Але сталася вона значно раніше – на президентських виборах 2019 року.

Сергій ТАРАН

Колаж радіо "Свобода"



Теги:відключення електроенергії, Сергій Таран, Зеленський, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar