реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Аварія на станції "Чернігів"

Подія на залізничної станції Чернігів, яка пов'язана з розгерметизацію залізничної цистерні з соляної кислотою.

В м. Чернігові по проспекту Перемоги, 1 на залізничній станції „Чернігів” об 11 год. 13 вересня ц.р. сталася розгерметизації залізничної цистерні з соляною кислотою. Цистерна знаходиться на колії № 11 і належить ОАО «Дніпроазот» м. Дніпропетровськ ( кількість рідини – 61,7 т ). Місце призначення – Республіка Бєларусь, м. Гомель, „Центроліт Гомельхімпром”.

Фахівці ГУ МНС в Чернігівської області о 15 год. 13 вересня встановили бандаж на місце розгерметизації. Вилив соляної кислоти ліквідовано. Перевищення ГДК в повітрі не зареєстровано.

З підприємства ОАО „Дніпроазот” викликано мобільно-аварійну групу для подальшої перекачки рідини та відправки цистерни. Прибуття групи очікується о 8 год. 14 вересня ц. р. Остаточну кількість витоку рідини буде встановлено 14 вересня ц.р.

Керівництво роботами з ліквідації аварії очолює начальник залізничної станції „Чернігів” Кубишко М.М. Від Чернігівської міської ради організовано комісію з ліквідації події та її наслідків, пов’язаної з розгерметизацією залізничної цистерни, яку очолює начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Кузнєцов О.О.

Загрози населенню немає. Звернень до медичних закладів з погіршенням самопочуття населення не зареєстровано.

Для чергування на місці події залучено пожежний потяг, співробітників МВС та воєнізовану охорону залізничної станції „Чернігів”.

Обласне управління МНС






Коментарі (0)
avatar