реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Артеменко розказав як фінансував партію Ляшка

Для того, щоб Радикальна партія пройшла до ВРУ, екс-нардеп Артеменко витратив кілька мільйонів доларів.

Про це народний депутат України (2014-2017 рр.) Андрій Артеменко заявив в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK під час включення через Skype-зв’язок.

Політик нагадав, що раніше був одним із лідерів «Правого сектору» і прагнув до того, щоб ПС із народно-визвольного руху перетворився на правоцентристську політичну силу.

«На жаль, через не зовсім зрозумілу для мене поведінку лідера партії, який, загалом, не бажав брати участь і не бачив у політиці вихід із ситуації, що склалася в Україні, бо він – людина радикальних дій (я маю на увазі Дмитра Яроша), нам із колегами доводилося виїжджати у Дніпро і повертати Дмитра у лоно передвиборчої кампанії, яку я, фактично, повністю профінансував», – зазначив Андрій Артеменко.

Екс-нардеп продовжив, що він отримав пропозиції від Радикальної партії та Олега Ляшка, якого він знав іще з 2006 року, за перебуванням у БЮТі. Андрій Артеменко зазначив, що він погодився піти на вибори з Радикальною партією, оскільки йому запропонували прохідний номер. Окрім того, йому доручили роботу, яка йому була знайома, – силове забезпечення та фінансовий супровід батальйонів на Донбасі.

Політик також назвав ключових осіб, які фінансували Радикальну партію, і скільки коштів він особисто витратив на передвиборчу кампанію цієї політичної сили.

«Це пан Скуратівський, пан Рибалка, це, безумовно, особисті контакти й особисті зв’язки самого Олега Ляшка. Загальна сума коштів, витрачених на передвиборчу кампанію, а також на силовий супровід і забезпечення діяльності під час передвиборчої кампанії, у моєму випадку оцінюється у кілька мільйонів. Я особисто витратив кілька мільйонів доларів, а не гривень, для того, щоб Радикальна партія пройшла до Верховної Ради», – заявив Андрій Артеменко.

Політик наголосив, що йому невідомо, чи Фірташ та Льовочкін фінансували кампанію «радикалів». «За моїми даними, відносини між Фірташем та Льовочкіним із Олегом Ляшком були до передвиборчої кампанії. Мені не відомо, чи мали якісь відносини Фірташ чи Льовочкін із Олегом під час передвиборчої кампанії», – додав Андрій Артеменко.



Теги:Радикальна партія Ляшка, популізм, Артеменко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar