реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Архімандрит Авраамій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Лаври

З нагоди великого світлого свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, 7 квітня 2023 року, виконуючий обов’язки намісника Лаври архімандрит Авраамій очолив Божественну літургію в Свято-Успенському Соборі Києво-Печерської Лаври.

За Богослужінням лунали молитви до Господа та Його Пресвятої Матері за наших захисників Батьківщини, за весь наш український народ та за перемогу України.

Наприкінці Богослужіння архімандрит Авраамій привітав вірних з великим святом Благовіщення Пресвятої Богородиці та звернувся до братії Лаври послідувати за правдою – продовжити своє служіння у лоні Помісної Церкви.

«Сьогодні ми маємо велику духовну радість прославити Благовіщення Богородиці у Її Домі, в соборному храмі нашої Лаври. І ми повинні прийняти це як ознаку волі Божої і заклик нашої Ігумені – оновитися самим і оновити нашу обитель.

Для багатьох з братії важко ще прийняти цей заклик. Але в цьому немає нічого дивного чи незрозумілого. Бо навіть Сама Діва Марія слова Архангела сприйняла зі здивуванням і певною пересторогою. Але маючи в серці Своєму відданість Богові Вона зрозуміла волю Всевишнього і виявила смирення. Тому і я закликаю братію, всіх, хто розмірковує і вагається – щиро і від серця віддати себе у волю Божу, просити у Господа настанови як діяти і послідувати за правдою.

Як Діва Марія обіцяла служити Богу все життя, і не знала від початку, що стане Матір’ю, але прийняла волю Господню, так і ми, простриженики лаврські, склавши обітниці Богові нести послух в цьому святому місці, біля Преподобних Отців – повинні прийняти нову канонічну реальність і за визначеним порядком продовжити своє служіння у лоні Помісної Церкви. Від цих святих стін належить віддалити те зовнішнє, неправдиве, ту злочинну ідеологію «русского міра», яку нам і Церкві нав’язували. А все добре і корисне, все, що відповідає завітам отців наших, слід зберігати і примножувати», – наголосив архімандрит Авраамій.

Також отець Авраамій підкреслив, що багато з братії Лаври зараз перебувають під тиском, але ті, хто цінує добро та істину – утвердяться і матимуть духовну втіху від Бога.

«Зі спілкування з братією знаю, що багато з вас перебувають зараз під сильним тиском, вас намагаються залякати неправдою про Помісну Церкву і про майбутнє. Але вірю та прошу Господа і Його Пречисту Матір, що всяка омана силою правди Божої скоро розвіється, щезне, як дим, розтане, як віск від вогню. Творці неправди отримають заслужену відплату і їхні несправедливі прокляття повернуться до них, якщо тільки вони не розкаються. А ті, хто цінує добро та істину – утвердяться і матимуть духовну втіху від Бога.

Нехай Господь, за молитвами Пречистої нашої Владичиці, Діви Марії Богородиці, утвердить нас, зміцнить у цих бурхливих випробуваннях і спрямує до тихого пристановища.

Дякую всім вам, отці, брати і сестри, за спільну молитву, за вашу духовну підтримку для мене, на кого наш Блаженнійший Митрополит Епіфаній поклав обов’язок керувати українською Лаврою в цей складний час. Прошу ваших молитов за мене і за успіх нашої спільної доброї справи оновлення і відродження нашої обителі, очищення її від духа лукавства і всякої нечистоти.

Ще раз вітаю всіх з Благовіщенням! Пресвята Богородице, покрий нас від всякого зла чесним Твоїм Омофором, спаси нас і просвіти нас світлом Сина Твого!», – підсумував архімандрит Авраамій.
Завершилося Богослужіння виконанням духовного гімну «Боже, Великий, Єдиний, нам Україну храни!»

о. Михайло ОМЕЛЯН



Теги:архімандрит Авраамій, Києво- Печерська лавра, пцу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar