реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Арєстовіч, Фаріон і Соколова

Ви помітили що нападки на українську мову та її цькування знов стали системними?!
А я помітив.

За всім цим шумом з Фаріон ми не помічаємо, що головною метою виведення у публічний простір «нещасних таксистів» - є зупинення будь яких процесів українізації.

Арестович, який з ранку до ночі поливає брудом Україну та все українське. Тепер Фаріон, яка «раптово» вибрала форму подачі таку - щоб спровокувати ненависть до українського. Соколова - яка витягла тему «російськомовних військових». Для чого? Більше того, це ж був запис і ці слова можна було вирізати з ефіру. Але їх спеціально поставили.

Зайдіть в Тік Тік. Там сила силенна рашистів (в тому числі наших так званих «громадян») з ранку до ночі обливають брудом саме УКРАЇНСЬКУ МОВУ.

У нас цілий заступник голови оборонного комітету Верховної Ради Єгор Чернєв звернувся до СБУ щодо Фаріон. Добре, хай перевіряють. Може й треба.Але чомусь цей заступник не звернувся до СБУ щодо заяв Арєстовіча, який поливає брудом українську ледве не 24/7.Чомусь ніхто не звернувся до СБУ щодо ОПЗЖшника Бойка, який розхитуючи ситуацію в країні тяг рашиста-таксиста і «давав йому роботу».

Я вже мовчу про колишніх медведчуківських пропагандистів-експертів, які сидять по Ютюбах і обливають брудом знову ж таки - саме УКРАЇНСЬКУ мову.

***
До чого я це говорю?
До того, що замість масштабного впровадження української з боку держави, замість того, щоб держава 24/7 працювала на те, щоб люди переходили і допомагала їм (у нас досі не затверджена урядом програма розвитку української мови, як це передбачено Законом), держава закриває очі на «русскій мір» в Україні.
І давайте знов будемо відверто - московський язик - це «русскій мір». Хочеться це комусь сприймати чи ні.
Знову ж таки - мова йде про тил, про публічний простір, про ЗМІ, про державний сектор, про культуру тощо.
Щодо військових - окрема тема.

Потрібно перестати маніпулювати, як це роблять відверті покидьки, русскоміровці та деякі політики.
Досить маніпулювати «російськомовними» на фронті. ВОНИ НА ФРОНТІ. А ви в тилу. І виправдовувати саботаж Законів в тилу окопами - це нижче дна. Про фронт - можуть говорити ті, хто на фронті.

І останнє.
Якщо ми зараз знов програємо битву за наш мовний, інформаційний та культурний простір поза фронтом, то не питайте, чому росія може хитати країну та знищувати її зсередини. Знов і знов.

Андрій СМОЛІЙ



Теги:Арестович, Андрій Смолій, Чернєв, Фаріон, українська мова


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
СБУ виявлятиме, хто стоїть за цією тріадою. За принципом, хто відповідальний за мову. Шукатимуть у Мінкульті. Там в.о. міністра. Питання будуть до голови профільного комітету ВРУ. Також до гуманітарного заступника керівника Офісу Президента України. Знову тріада: Карандєєв, Потураєв, Дніпров. І так далі.
avatar