реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Арешти в Росії прихильників союзу з Україною

У м. Невинномиськ Ставропольського краю правоохоронні органи Російської Федерації викрали двох громадян України-активістів організації " Братство ".

Як повідомили учасники акції протесту в Невиномиську, правоохоронними органами були арештовані Максим Михайлов (23 роки) і Тарас Карп'юк (28 років). Зараз вони імовірно знаходяться в м. Ставрополі. Раніше активісти "Братства" приїхали на Кубань з Києва для участі в мирному "народному сході", який повинен був пройти в Невинномиську. Зараз відомо про 87 затриманих, серед яких 7 неповнолітніх.

Нагадаємо, 26 січня в Невинномиську біля міської адміністраціі повинен був пройти т.зв. "Народний сход" громадян, обурених геноцидом "руського населення" Ставропольського краю. У місто були введені контингенти спеціальних сил, в регіоні тривають арешти всіх активістів.

Раніше Аналітик-центр "IQ" опублікував аналітичне дослідження щодо даної проблематики. Слід додати, що дані події і збільшена активність недавно заявленої ВО "Соборна Україна" може бути:

- З одного боку, реальною відповіддю української громади на політику російської влади і зрослий рівень корупції;

- Відповіддю на вбивство кавказцями місцевого жителя за потурання правоохоронних органів та місцевої влади;

- Провокаційним сценарієм розвитку російської сторони для висунення відповідних територіальних претензій до України;

- Піар-кампанією лідера ВО "Соборна Україна" Євгенія Архипова для включення в суспільний і політичний процес України.

Тим не менш, на даний момент, офіційного підтвердження даних фактів з боку російських ЗМІ немає. У свою чергу, це може говорити або про сплановану інформаційну блокаду акцій протестів, або про спотворення фактів навколо даної події.

Аналитик- Центр IQ



Теги:Невинномиськ, розпад РФ, Україна - Росія, Кубань


Читайте також



Коментарі (0)
avatar