реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Антигероїв публікацій "Сіверщини" нарешті засуджено

Щорський районний суд Чернігівської області визнав винними та притягнув до адміністративної відповідальності двох працівників Щорського райвідділу УМВСУ за скоєння ними корупційних дій, пов’язаних з неправомірним отриманням коштів.
У жовтні минулого року співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області були зафіксовані протиправні дії двох офіцерів УМВСУ. Ці особи, використовуючи свої службові повноваження в особистих інтересах, вимагали від військовослужбовця прикордонного загону 1 500 гривень за неповідомлення про факт вчинення ним адміністративного правопорушення керівництву військової частини.

З метою приховування своєї протиправної діяльності міліціонери для отримання коштів задіяли посередника, який після передачі зазначеної суми був затриманий співробітниками СБУ.

На даний час вказані працівники міліції звільнені з органів МВС України. Відповідно до рішення суду їх визнано винними згідно з ч.1 ст.172-2 (Порушення обмежень щодо використання службового становища) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, кожному з правопорушників призначено штраф у розмірі п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Шановні громадяни! Нагадуємо вам, що в Управлінні діє "телефон довіри" — 676-208, за яким жителі Чернігівщини мають можливість повідомити про факти вимагання коштів та інші корупційні діяння посадових осіб. Інформація, яка надійде за цим номером, обов’язково буде перевірена. За результатами перевірки згідно з чинним законодавством будуть прийняті відповідні рішення.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області

Від редакції.
"Сіверщина" не один раз писала про порядки в Щорському райвідділі УМВС -- часто публікації закінчувалися переведенням критикованих в інші райвідділи (наприклад, зі Щорса у Ріпки). І ось нарешті хоч двох покарано. Справедливість є, за неї варто боротися. Детальніше ми плануємо розповісти в одному з наступних номерів газети "Сіверщина" -- передплачуйте!



Теги:міліція, СБУ, Щорс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar