реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Антифризова компанія

До Зеленої неділі у Чернігові розпочався процес знесення пивних наметів, які, на думку першого заступника міського голови Олега Білоусова, були встановлені незаконно.

Це стало наслідком наради, що відбулася у Чернігівській міській раді під головуванням пана Олега. Міська влада обговорювала питання, відкриття магазинів з продажу кегового пива «на розлив» та встановлення «пивних» наметів по місту. Олег Білоусов звернув увагу присутніх, що всі ці установи здійснюють свою діяльність з продажу пива незаконно. Законними можуть вважатися ті «точки», які встановлені на одній із 14 земельних ділянок, що передані у постійне користування комунальному підприємству «Паркування та ринок».

«Під роздачу» потрапило 7 пивних наметів, що належали СПД Ігорю Фризу. Найдраматичніше ситуація розвивалася у Чернігівському міському саду, де на захист намету стала дружина Ігоря – працівниця філармонії Олександра, що нині перебуває у декреті.

«Проблема не в тому, що наші пивні намети незаконні, — розповіла Олександра, — вони стоять вже вісім років, і ми постійно, кожного року, виконуючи всі приписи міської ради, санстанції, інших контролюючих органів, подавали заяву на отримання дозволу і ми його отримували. Але не так трапилося цього року: написали заяву, проте від міської ради відповіді не дочекалися. Білоусов нам казав, що він цим не займається. В результаті встановлення наметів визнано незаконним, роботу втратило 30 осіб. Подібне вже траплялося коли начальником управління торгівлі став Артем Стах: тоді у місті з’явилися десятки пивних наметів, які встановлювалися навіть на траві, кожен чиновник міської ради бажав мати власний пивний бізнес.
Специфіка нашого бізнесу у тому, що ми працюємо влітку, а на ті гроші, що заробили, живемо взимку. Однак сезон вже розпочався — 1-е, 9-те травня, а намети не працюють.
Ось, наприклад, пивний намет стоїть у дворі мого будинку, всі жителі знають, кому він належить, проте навіть бабусі з дідусями не протестують проти нього, а й самі заходять туди, з уже приготованим обідом".

На сьогодні намети Ігоря Фриза не працюють, зате нововідкриті кіоски «Живе пиво» активно функціонують. Кому вони належать? Протистояння виникло через те, що за нашими даними Олег Білоусов та секретар міської ради Олег Шеремет ведуть наступ на заступника чернігівського міського голови Оксану Тунік-Фриз. Ігор, будучи двоюрідним братом Оксани Володимирівни, теж потрапив «під роздачу».

Ясь ОЛЕШКО
Опубліковано в газеті "Сіверщина" за 27 травня




Теги:Сіверщина, Тунік-Фриз, пивні намети, міська рада, Чернігів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
такие наступления без Соколова обычно не начинают.
avatar