реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Анонс газети «Біла хата» за 21 жовтня

Незабаром — вибори до місцевих рад. «Біла хата» — без всякого сумніву, поза політикою. Наш тижневик не намагається закликати нікого з читачів щодо вибору того чи іншого кандидата.
Але, хочеш того чи ні, а вибори певним чином відображаються на процесах, що зачіпають кожну родину. І цей вплив має, безумовно, виразні наслідки: чи зміниться на краще стан доріг у конкретному населеному пункті, чи відремонтуються на вулицях колодязі, чи функціонуватимуть місцеві заклади культури?.. І таких «чи» — безліч.
У кожному домі, навіть де сім’я абсолютно аполітична, все рівно знайдеться завжди привід для «політичних» розмов. Зважаючи на те, що до виборів залишилося зовсім небагато часу, ми даємо можливість нашим читачам поміркувати над тим, хто б міг із кандидатів бути обраним до органів місцевої влади у вашому селі, мікрорайоні міста, вирішити нагальні проблеми громади. І усім нам залишається лише сподіватися на зміни… Про все це у спеціальній рубриці «Білої хати» — виборчий контекст.

А взагалі-то, якщо подумати, «чомусь» місцеві вибори співпали зі святом усіх фестивалів Хеллоуїн ¬— свята вампірів, відьом та привидів. Про вибори у добу Хеллоуїн розмірковує редактор тижневика.

«Біла хата» впроваджує нову рубрику — «Хатня призьба». А назвали ми її так через те, що сама, власне, призьба — це частина хати ззовні, яка колись була чи не в кожній садибі. Вона розміщувалася над фундаментом чи підмурівкою будинку і виготовлялася, як правило, із широких дошок. У деяких селах, наприклад, її обмазували червоною глиною, яка символізувала очищувальну силу вогню. Редакція дає можливість читачам, а то й просто випадковим співбесідникам, висловити свої міркування щодо того, як живе ваша родина, на чому тримається світ навколо вашого обійстя, що необхідно зробити нашій владі і, можливо, місцевим депутатам, аби життя усіх нас було кращим.
Першою гостею нашої «Хатньої призьби» стала мешканка з Чернігова Віра Павлівна Говорова, яка мешкає у будинку на вулиці Калініна. Її погляд на буденність і є частинкою нашої життєвої історії сьогодення…

Чому електрики, замінюючи у місті та інших населених пунктах області електричні опори, не відновлюють проводи для радіо? Про це роздумують наші читачі на шпальтах тижневика.

Також «Біла хата» пропонує своїм читачам ще одну «народну» рубрику «Чутки і факти». Надсилайте на адресу редакції (м.Чернігів, вул. Воровського, 10) або на електронну скриньку [email protected] те, що ви почули, і ваші чутки зможуть перейти в категорію розголосу, а отже, завдяки нашій газеті матимуть можливість бути почутими іншими. А ще (і це найголовніше) — ми всі зможемо з часом перевірити, чи справді такі «прогнози» стануть вашими передбаченнями, чи, можливо, вони так і залишаться чутками. В цьому номері вже пропонується цікава добірка таких матеріалів.
Готувати санчата влітку закликає народна мудрість. І недарма, адже думати про власну безпеку потрібно заздалегідь. Тепла пора року дає можливість подбати про безпечне тепло у власній оселі і взимку. Саме час звернути увагу на стан печей і котлів: здійснити поточні ремонтні роботи, прочистити димовідводи тощо. На жаль, цьому не всі мешканці нашої області приділяють належну увагу. А біда не дрімає.
Як правильно чистити димарі? Конкретні поради дає фахівець навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області Олексій МОРГУН.

На нашій Батьківщині червону горобину здавна вважали символом щастя і миру в сім’ї. Говорили, що дух горобини відганяє хвороби і захищає від будь-яких злих чар. Сучасні ж екстрасенси запевняють, що енергетика горобини очищує організм від шлаків, отрути, гнильних речовин. Натомість тіло наповнюється силою, здоров’ям та енергією. Цікаві поради, консультації, рецепти на сторінках газети про ягоди горобини дають чернігівські лікарі та травознаї.

З настанням осінньої прохолоди в області почастішали випадки захворювання на грип та інші застудні хвороби. Лікар-терапевт з Чернігова розповідає читачам як уберегтися від цих недуг, а у разі захворювання — що саме та чого не слід робити, аби швидше видужати.

Отож, будьте здорові з «Білою хатою»!




Теги:21, Анонс, Газета, жовтня, Біла хата, тижневик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar