Ані у вас НАКОЛАТИЄ
або як пришвидшити дозрівання помідора.
УВАГА, ці поради не є офіційними способами з вирощування помідорів і викладаються виключно, як база для проведення досліджень та експериментів.
Зараз багато городників чекають і ніяк не дочекаються спілого помідора, отого першого, щоб сказати "нарешті". Усі танці з бубном навколо рослини поки ще не показали результат і так кортить скуштувати плід тривалої праці.
Але є пару способів, щоб пришвидшити цей момент.
Перший варіант - розкладання під кущами помідорів спілих яблук чи інших фруктів. Не прибирати їх навіть тоді, коли вони почнуть псуватись. Навіть навпаки, коли вони почнуть псуватись - вони і почнуть виділяти у повітря газ етилен, який є основою достигання помідора.
Другий варіант більш екстремальний - введення інєкції горілки у стебло помідора. Тут процес складніший і більш точний. Треба горілку не міцніше 45% у кількості 0,5 мл ввести у саме стебло рослини поруч з плодом. Дозрівання скоротиться приблизно на 3 тижні, а смак не повинен зіпсуватись.
Але...
Перший спосіб зовсім безпечний і навіть природний.
Другий спосіб - це вже шокова терапія і може знищити рослину загалом. Тому його здебільшого використовують наприкінці сезону, щоб забрати з грядки стиглі помідори до настання морозів.
Анатолій ЯРОВЕД
УВАГА, ці поради не є офіційними способами з вирощування помідорів і викладаються виключно, як база для проведення досліджень та експериментів.
Зараз багато городників чекають і ніяк не дочекаються спілого помідора, отого першого, щоб сказати "нарешті". Усі танці з бубном навколо рослини поки ще не показали результат і так кортить скуштувати плід тривалої праці.
Але є пару способів, щоб пришвидшити цей момент.
Перший варіант - розкладання під кущами помідорів спілих яблук чи інших фруктів. Не прибирати їх навіть тоді, коли вони почнуть псуватись. Навіть навпаки, коли вони почнуть псуватись - вони і почнуть виділяти у повітря газ етилен, який є основою достигання помідора.
Другий варіант більш екстремальний - введення інєкції горілки у стебло помідора. Тут процес складніший і більш точний. Треба горілку не міцніше 45% у кількості 0,5 мл ввести у саме стебло рослини поруч з плодом. Дозрівання скоротиться приблизно на 3 тижні, а смак не повинен зіпсуватись.
Але...
Перший спосіб зовсім безпечний і навіть природний.
Другий спосіб - це вже шокова терапія і може знищити рослину загалом. Тому його здебільшого використовують наприкінці сезону, щоб забрати з грядки стиглі помідори до настання морозів.
Анатолій ЯРОВЕД
Читайте також |
Коментарі (0) |