реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Анджей Дуда сказав, що українці у них - не біженці, а гості

Сьогодні президент Польщі Анджей Дуда сказав, що українці у них - не біженці, а гості. Добре сказав. Бо українці і поляки і ментально, і мовно, і навіть за укладом життя найближчі одні до одних.
Попри складну історію наших взаємин. А які сусідні народи мали безпроблемні стосунки? Може німці з французами, чи поляки з німцями, чи серби з хорватами?
...Одного разу, як газета "Сіверщина" зусиллями Петра Антоненка і його польських друзів була організаторкою українсько - польського семінару, після якого традиційно проводилася дружня коляція, я у тості почав говорити про нашу складну історію - поляки насторожилися. Я продовжив:" Але ми, українці, пам'ятаємо, що дорога на Варшаву веде до Парижу, а дорога на Москву веде до Сибіру". Поляки пішли тиснути руку...
Так було і так є. "Подай же руку козакові і серце чистеє подай"- казав Тарас Шевченко. Сьогодні це робить Анджей Дуда і ми приймаємо ту руку і дякуємо за солідарність. За нашу і вашу свободу!

Василь Чепурний



Теги:російсько-українська війна, Анджей Дуда, Україна-Польща, біженці


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
На біженців поширюється міжнародне законодавство щодо захисту їх прав. Одним із головних аспектів міжнародного права щодо біженців є неповернення, основною ідеєю якої є те, що країна не може повернути особу до своєї країни походження, якщо вона піддасться загрозі після повернення.
Статус гостя, навпаки, не дозволяє цього, так само багато чого іншого, наприклад, отримання притулку, права на постійне проживання, отримання належної допомоги. А це звуження прав наших громадян, бо вони таки є біженцями. То що мав на увазі пан Дуда?
avatar