реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

А що ж трапилося з "Нафтогазом"?

Уважно прослухав два сьогоднішні виступи Президента України. Каюсь, не робив цього давно, вуха не доходили.
Зеленський вірно зазначає, що Росія використовує газ як зброю, Європа повинна жорстко на це реагувати і не піддаватися на шантаж, готуватися до суворої зими, бо добро переможе зло, як важко би не було.

У виступах було також багато цікавого про вівторок і знакові події: візит президента Гватемали (двічі), премії Черчілля і Нідерландів.Але я жодного слова так і не почув, що ж трапилося сьогодні з «Нафтогазом», з якою метою він опинився в технічному дефолті.

Та й "Укравтодор" з "Укренерго" в дуже схожій ситуації опинилися, і не лише вони…

Якщо правда, що в "Нафтогазу" були гроші і Уряд не дав згоди на виплати кредиторам, бо ми нікому зараз виплачувати не будемо і просимо реструктуризувати борги держави і держкомпаній - то це одна історія. Єдине, треба розуміти, що після технічного дефолту "Нафтогаз" вже не зможе самостійно виходити на зовнішні ринки запозичень і позичати на закупівлю газу доведеться вже державі, себто платникам податків, бо зима в Україні теж буде, як і в ЄС, а можливо навіть суворіша.

Якщо ж насправді в "Нафтогазу" грошей не залишилося - то куди вони поділися? Ми ж Коболєва звільняли і наглядову раду розганяли, бо все було не так. «Так» - це дефолт? Єрмак не міг би підказати, що коїться?
Все ж найбільша державна компанія, в стратегічно важливій для України сфері, особливо в час війни…

Казки про те, що ми звернулися до США за «газовим ленд-лізом», про що говорив сьогодні Шмигаль - це, звісно, красивий піар-хід з переведення стрілок, але малоймовірний навіть з суто технічної точки зору. Все ж би спершу хотілося почути: хто винуватий, які висновки зроблені і що робити далі? Щоб випадково ми і там потім російських агентів не знайшли. Зима набагато швидше настане, ніж нам здається.

За 3-6 тижнів розбити Москву теоретично звісно можливо, але для цього треба мобілізувати всіх, хто вміє і не вміє воювати, а тут дай Бог знайти гроші на вже мобілізованих.

Але якщо всім пофіг, то і я перейматися не буду, в мене завтра своя робота.
Треба палити РуZню

Володимир ОМЕЛЯН



Теги:Нафтогаз, команда ЗЕ, Володимир Омелян, дефолт, Єрмак


Читайте також



Коментарі (0)
avatar