реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

А де ж наша тероборона?

А чи знаєте ви, любі друзі, що міграційна криза на польсько-білоруському кордоні триває ще з літа, а нещодавні події - просто гаряча фаза?

Так от у цих умовах Польща не лише ввела надзвичайний стан, а й почала піднімати по тривозі місцеву територіальну оборону. Територіальну оборону, Карл!

Для порівняння, навесні 2014 року Україна тероборону не піднімала. В силу банальної відсутності такої. І через сім років війни, коли навіть європейські політики помітили посилення концентрації російських військ на кордоні - нам досі нема чого піднімати.

Все, що сьогодні відбувається в сенсі практичної підготовки свідомого населення до опору агресору - лежить на плечах ентузіастів, ветеранів, націоналістів. (До речі, у нас відкритий вишкіл у Києві 20 листопада, хто хоче?;))

Ми пропонували владі своє бачення реформи тероборони. Не лише в площині оборони, але й щодо спротиву в умовах можливої окупації. Але "зелені" голосонули свій законопроект. І ось тепер на польському кордоні криза, на нашому - підготовка до наступальних дій з нарощуванням кількості військ, а нам досі нікого піднімати. Бо закон про тероборону є, а тероборони нема.

Тобто тим небагатьом, хто не розгубиться і не злякається під час нового наступу мсклів, знову доведеться імпровізувати. Десь я це вже бачив. "Слухай, і кого ти мені, каже, нагадуєш?"

Олексій БИК



Теги:Олексій Бик, гібридна війна, територіальна оборона, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar