реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

70-ть років частині

Сьогодні військовослужбовці 30-го окремого Криворізького орденів Богдана Хмельницького ІІ ступеню, Червоної Зірки, Захисту Вітчизни ІІІ ступеню Румунської Народної Республіки лінійно-вузлового полку зв’язку, що в Чернігові, відзначили 70-річчя з дня створення своєї частини.
Безперечно ця частина є однією з кращих в Сухопутних військах ЗС України. Це підтверджується і участю в численних військових навчаннях: «Реакція-2005», «Артерія-2007», «Рішуча дія-2008» тощо, де військовослужбовці полку на високопрофесійному рівні забезпечували зв’язок вищого командування з підлеглими частинами та з’єднаннями.
Святковий день розпочався у військовому містечку з відкриття меморіальної дошки та нагородження, при розгорнутому бойовому прапорі, кращих військовослужбовців командуванням частини. Багато офіцерів і контрактників отримали з рук свого командира полковника Ігоря Черні грамоти, подяки та цінні подарунки.
Урочистим маршем зв’язківці пройшли вулицею Шевченка до кінотеатру «Перемога». Саме тут і відбулось відзначення Дня частини.
Привітати полк з 70-річчя прибули начальник зв’язку та інформаційних систем командування сухопутних військ ЗС України генерал-майор Дмитро Примак, начальник відділу обласної адміністрації Сергій Болдирєв, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, секретар міськради Олег Шеремет, голова обласної ради ветеранів Анатолій Москаленко, ветеран полку Іван Сидорович Куліненко, військовий комісар Чернігівської області полковник Костянтин Нікулін та інші почесні гості.
Чимало військовослужбовців були нагороджені. Зокрема, майори Геннадій Кудря, Станіслав Овчинніков, капітани В’ячеслав Пасіка і В’ячеслав Окунь нагрудним знаком Сухопутних військ ЗС України, а багато інших військовослужбовців – відзнаки, медалі, Почесними грамотами, Подяками і цінними подарунками від начальника військ зв’язку ЗС України, командувача Сухопутними військами ЗС України тощо.
Творчий колектив Військово-музичного центру СВ ЗС України подарував військовослужбовцям, ветеранам та гостям полку чудову концертну програму. Також присутні переглянули аматорський фільм про історію створення частини, бойові навчання, службу та побут зв’язківців.
Святкові заходи продовжились у розташуванні полку, всі мали змогу оглянути військове містечко, бойову техніку зв’язківців та експонати музею частини. Ветерани полку та військ зв’язку отримали на згадку пам’ятну відзнаку з нагоди 70-річчя з емблемою частини. А на завершення гостей запросили до наметів на святковий обід.











Коментарі (0)
avatar