реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

5 з половиною тисяч пляшок горілки вилучено з гаража

Тисячі пляшок небезпечного сурогату не потраплять на прилавки Чернігівщини

В ході проведення заходів із протидії незаконному обігу підакцизних товарів, в рамках операції "Акциз-2016" на Чернігівщині припинено діяльність нелегального виробництва горілчаного сурогату. Про це повідолмив "Сіверщину" сектор комунікацій з громадськістю головного управління ДФС у Чернігівській області.

Попередньо було встановлено, що в роздрібній мережі Чернігівщини продавався алкоголь, виготовлений з недоброякісної сировини. Щоб підробку було складно відрізнити від легальної продукції, на неї наклеювали фальсифіковані марки акцизного податку.
Підпільний цех для виготовлення алкоголю був облаштований в гаражі одного з автокооперативів Чернігова.

Виготовляли фальсифікат в антисанітарних умовах. Технологія була нехитрою - сумнівний спирт змішували з водою та розливали у пляшки. Щоб надати алкогольному сурогату товарний вигляд на пляшки наклеювали етикетки, на яких зазначені відомі торгівельні марки. А потім фальсифікат відповідно запаковували.

Як повідомив начальник оперативного управління Павло Бойправ, на підставі ухвал суду проведені обшуки у житлових та гаражних приміщеннях, розташованих на території області, а також в автомобілях, якими транспортувався фальсифікат.

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області документально зафіксували весь цикл незаконного виробництва та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв.
Вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 1 мільйон 100 тисяч гривень.

Під час проведених обшуків виявлено 5,5 тисячі пляшок готової горілчаної продукції під виглядом відомих вітчизняних торгових марок. Також в гаражних приміщеннях знаходилося 300 літрів рідини з характерним запахом спирту, що використовувалась при виробництві фальсифікованої горілки. Ще знайдені 400 марок акцизного податку з очевидними ознаками підробки, порожні скляні пляшки, кришки для закупорювання пляшок, пластикові ємності з залишками рідини з характерним запахом спирту.

Сировина, виготовлений фальсифікат та знаряддя його виробництва вилучені. А отже, на прилавки магазинів не потрапить небезпечний алкоголь, який в гаражі ділки готували до продажу.



Теги:ДФС у Чернігівській області, опрерація Акциз, фальсифікат, виготовлення горілки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar