реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

50 грам горілочки -- тільки на користь

Американські вчені дійшли висновків, що щоденне, але в невеликих дозах вживання алкоголю знижує ризик серцево-судинних захворювань більш ніж на сорок відсотків.
А тим, хто вже переніс серцевий напад щоденна, але скромна випивка скоріше піде на користь, ніж надасть шкоду.

Таке резюме опубліковано в журналі EuropeanHeart Journal, де поміщені матеріали про дослідженні, проведеному в медичній школі Гарварду і Жіночого госпіталю Бригама.

1800 добровольців, які перенесли раніше серцевий напад, знаходилися під спостереженням медиків. Щодня випивали дві порції алкогольного напою (ймовірно, якщо мова про міцний алкоголь, порція не перевищує 50 гр) виявилися менше (на цілих 42%) схильні до повторного удару. І взагалі ризик смерті (стабільно, але при цьому обережно) питущих нижче на 12%. Ці дані не відповідають поширеній думці про строгу дієту як найкращий спосіб реабілітації після перенесеного удару.

При цьому для того, хто збирається почати "вживати", важливо пам'ятати про обмеження і не перевищувати ту саму помірну порцію. Що стосується тютюнопаління, то воно залишається ще під забороною, так само як непорушними залишаються і інші принципи здорового способу життя.
U-news



Теги:медицина, щоденна випивка, інсульт, горілка, здоровий спосіб життя


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Не даремно, колись, дід до обіду випивав чарочку)
avatar
2
Горілка придумана була як ліки, але згодом так сподобалась народу, що ці "ліки" почали виробляти та споживати масово. А взагалі - любі ліки у великій кількості - отрута.
avatar