реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

500 га лісу повернуто державі від невідомої фірми

Київський апеляційний господарський суд своїм рішенням підтримав позицію прокуратури Чернігівської області щодо повернення майже 500 га лісу в Борзнянському районі з незаконного користування в розпорядження держави.

Прокуратурою встановлено, що цей лісовий масив вартістю 5 млн грн понад три роки використовувався приватним товариством без достатніх правових підстав. Про це повідомляє прес- служба обласної прокуратри. Традиційно вона не повідомляє про яке ж приватне товариство йдеться, хоча рішення суду уже ухвалено.

"Вказане господарське товариство, - пише прес- служба прокурати. Де ж вказане? - користувалося цими землями лісового фонду на підставі розпорядження райдержадміністрації від 31 березня 2006 року, виданого на 5 років. Починаючи з квітня 2006 року, поновлення права користування стало неможливим у зв’язку зі змінами в законодавстві.

На сьогодні розпорядження землями лісового фонду знаходиться поза межами повноважень райдержадміністрацій. Окрім того, Земельний кодекс України взагалі заборонив надання земель лісового фонду в користування приватним структурам.



Теги:прокуратура Чернігівської області, лісовий фонд, апеляційний суд Київської області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar