реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

31-й ранок Широкої війни

Крихка тиша воєнного ранку. Мовчать навіть півні і пси, мовчить людська техніка, ще не тече березовий сік, бо земля глибинно змерзла.
Російські окупанти поширюють на Сіверщині листівки, де знову обзиваються до нас братьямі. Вовки тамбовські - брати ваші! А в листівках обіцяють... свободу слова і тут же просять видавать їм на розправу "націоналістічєскіє елємєнти".
В бібліотеках окупованих північних районів Чернігівщини викидають і знищують книжки про гетьмана Мазепу, воїнів УПА, про Василя Стуса, ага, свобода слова по-рашистськи...
Літаки російські приходять, яко тать в нощі, а натомість на землі окупанти бояться кожного українського кущика і окопуються. Рухаються тільки вдень.
Щодня в Чернігові, за словами міського голови Владислава Атрошенка, ховають 40-45 людей - виривають траншею і ... Розбито не тільки автомобільний міст через Десну, але й пішохідний - можливо, дякуючи і недолугим журналістам з президентського пулу, які стали обговорювати по радіо пішохідний міст, підказуючи агресору куди бити. Чернігів у блокаді. Звісно, не повній, бо ми на своїй землі і знайдемо шляхи- доріжки, але фури не заїдуть...
Взагалі, про інформполітику нашої влади треба говорити щодня, бо дурість зашкалює. Скажімо, сьогодні Українське радіо о 6 -ій годині дає новини: загибель сотень людей у маріупольському театрі, удари по Вінниці і Житомиру, спростування про нестачу в рашистів ракет - спасибі, втішили! І тільки шостою йде новина, що мала би бути першою - про знищення на Харківщині комплексу радіоелектронної боротьби, гвинтокрила і купи окупантів та про розбитий танк біля Охтирки. Звісно, не треба лакувати війну, але ж треба давати інформацію, яка мотивує до боротьби, до виживання, а не підбирати інформацію, яка допомагає вбивати нас самих. Невже це важко зрозуміти офісу Президента, який цензурує? Чи це так нас готують до здачі українських позицій - спершу "просто перестать стрілять", тоді заглянути в очі Путіну, а тепер "треба говорити"? В Україні вирішується доля світу - це сказав президент. Але його прізвище - Байден...
Апостольський нунцій Ватикану говорить про порозуміння (з ким?), а українці - про перемогу. І сьогодні зачищають казан Буча- Гостомель- Ірпінь та почекаємо зведень Генштабу.
...І ранок прийшов неодмінно, і настав тридцять перший день Широкої української війни. Закривавлена Україна молила про мир, повторюючи слова почесного патріарха Філарета - нам потрібен мир, але мир після перемоги! І благословляв Пан Бог мужні серця, які обороняли Божий світ від дикої орди нащадків кочівника Каїна.

Василь Чепурний



Теги:Василь Стус, агресія Росії, широка війна, пропаганда


Читайте також



Коментарі (0)
avatar