реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

300-ЛІТТЯ КОНСТИТУЦІЇ ОРЛИКА ВІДЗНАЧИЛИ ФЛЕШ-МОБОМ

Флеш-мобом у центрі Києва відзначили 300-ліття Конституції Пилипа Орлика активісти Руху добровольців «Простір свободи».
В день ювілею – 5 квітня – на Майдані Незалежності активісти руху спочатку мовчки, а потім уголос читали текст документу, запитували киян і гостей столиці, чи знають вони про ювілей і дарували їм брошури з текстом Конституції Орлика. Інтерес людей до Конституції перевершив усі сподівання: довідавшись про майбутню акцію багато хто прийшов завчасно, щоб отримати текст Конституції, а дехто навіть спеціально приїхав з інших областей.
По завершенні акції її учасники пройшли з Хрещатика до вулиці Пилипа Орлика і поклали квіти до каменю, де має постати пам’ятник славетному гетьману. Цей пам’ятник, закладений 4 роки тому, влада так і не спромоглася встановити навіть до ювілею, який загалом відзначається в Україні, м’яко кажучи, скромно.
Українці можуть пишатися документом, який побачив світ на 77 років раніше американської і на 81 рік раніше польської Конституції. Однак більшість співвітчизників не читали не лише всього тексту Конституції Орлика, але й жодної фрази з неї.
«Простір свободи» закликав журналістів і небайдужих громадян поширити текст Конституції чи уривки з неї. «У такий спосіб ми, громадяни України, зробимо те, що мала б зробити держава – популяризуємо цей визначний історичний документ», - говориться у зверненні, оприлюдненому «Простором свободи».






Теги:Гетьман, Конституція, простір свободи, орлик, Київ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar