реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

240-й ранок Широкої війни

Світла пасмуга ранку була під чорнющою ковдрою неба, але сумніву не виникало: ранок буде і день буде! Як і не зникає наша віра: Україна переможе! Це взагалі унікально: я, скажімо, ніде не чув – ні серед бабусь, ні тим паче, серед молоді, і вже навіть серед владців печерських пагорбів не чути всяких «переговорів посередині», «відступити», «вони сильніші»… То відгодовані європейці-епікурейці жахаються холодної зими, не кажучи вже про обстріли, а українці …обговорюють як садити картоплю після ядерки… Ми вже лякані – досить!

За проминулі десять днів Росія ще раз показала українцям свою нікчемність. Так офіційно в документах української влади постанови московської влади і названі – нікчемними. Чи то вони стосуються анексії окупованих територій, чи погроз ядерною дубинкою, чи воєнного стану на окупованих територіях. Росія – нікчемна. Хоча вбиває реально. Ось щойно стало відомо про повішення 56-річної українки у Скадовську на Херсонщині, яка посміла обігнати автомобіль окупантів і підняла крик, що тут Україна. Повісили перед будинком суду. Чоловіка відпустили її поховати і знов кинули у підвал.

І нам ніколи не зрозуміти росіян, які втекли у Казахстан чи Туреччину і звідти скаржаться - як їм важко адаптуватися. І як важко жити через санкції, в яких винувата Україна. Вже не кажучи про ту саратовську чи самарську жінку, яка проклинала не себе, дурну, а Україну, бо в Україні загинув її син, якого вона відпустила вбивати українців.

Україна визнала державність Чеченської Республіки Ічкерія і глава їх уряду в еміграції Ахмед Закаєв заявив про збільшення числа чеченців, які воюватимуть з Росією на нашій стороні. Чеченці прагматичні: ці підрозділи стануть армією вільної Чечні, які її звільнять від окупації. Башкири заявили про початок партизанського руху проти Москви – попри нашу скептичність, навіть якщо вони спалять пару військкоматів уже буде добре. До речі, Росгвардія офіційно оголосила про посилення охорони військкоматів – знать, дійсно припікає. Недарма воєнкома на Далекому Сході найшли на паркані у місті Партизанську – він воював ще в Чечні, а тут нарвався… Шкода, що має українське прізвище…

Найважчі бої зараз йдуть навколо Бахмута – трупів росіян стільки, що нашим доводиться їх стягувати на обочини, щоб проїхати. Своїх вбитих росіяни не прибирають. І кидають все нові й нові шеренги на вірну погибель – все в стилі Жукова та інших сталінських генералів. Але ті все ж перемагали, хоч і горами трупів. А ці не переможуть, бо тепер американці і весь Захід, крім мадярів, на нашій стороні – і зброєю, і грошима, і санкціями. Так ось – кремлівське керівництво поставило задачу захопити Бахмут до кінця жовтня і командування безжально кидає своїх солдат під кулі. А в наших позиції надійні і відступати не збираються поки що.

Атаки іранськими дронами та ракетами виявилися все ж ефективними, адже біля 30 відсотків енергогенеруючих підприємств пошкодили, хоча відсоток збитих дронів доріс уже до 85 відсотків. Та хай краще буде холодна зима у вільній Україні, ніж тепла – в російській окупації.

… І прийшов по заінеєних полях та окопах 240-й ранок Широкої української війни. Запалив Вселенський патріарх Варфоломій I невгасиму лампаду на Афоні за Україну. Моляться за Україну Кіпрська, Александрійська, Елладська церкви. Моляться українці в Канаді і США. Гарячою молотьбою з усіх доступних видів зброї моляться за свою свободу українські бійці у воюючій Україні, дивуючи сонм святих українців на небі – ще не вмерла козацька матка!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Бахмут, Василь Чепурний, широка війна, російський менталітет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar