реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

22 травня - 140-річчя від дня народження Симона Петлюри

22 травня 2019 року виповнюється 140 років від дня народження державного та громадсько-політичного діяча, журналіста, літературного і театрального критика Симона Петлюри.

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення нашого народу, визнання історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку XX століття та у зв’язку зі 100-річчям подій Української революції 1917–1921 років Указом Президента України від 22 січня 2016 року № 17 вшанування подій і видатних учасників Української революції визначено одним із пріоритетів діяльності органів державної влади на 2017–2021 роки.

Відзначення пам’яті учасників революції передбачено Планом заходів з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917–1921 років, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року № 777-р. Відповідно до нього протягом 2017–2021 років мають відбутися міжнародні наукові, науково-практичні конференції, круглі столи, семінари, тематичні інформаційні, навчально-виховні, культурно-мистецькі та інші заходи, присвячені постатям Української революції, спрямовані на виховання патріотизму та підвищення інтересу до історії України у громадян, передусім учнівської та студентської молоді.

Вагомим елементом історичної освіти, дієвим чинником у вихованні патріотизму та підвищення інтересу до історії України в учнів і студентів є вивчення життя та діяльності Симона Петлюри. Матеріали Українського інститут національної пам’яті до змістового наповнення уроків і тематичних заходів, присвячених Голові Директорії УНР та Головному отаманові військ і флоту УНР, представляють його як лідера українського державотворення, організатора українського війська, діяча, котрий став символом українського національно-визвольного руху.

Пропонуємо ознайомитися із матеріалами Українського інституту національної пам'яті, де дізнаєтесь про:
1. 20 фактів про Симона Петлюру
2. Видатні сучасники про Симона Петлюру
3. Методичні рекомендації до ділової гри “Музейний конструктор”
4. Додаток 1. Технологія підготовки експозиції “ФРОНТ-MAN УНР”
5. Додаток 2. 10 світлин, що розкривають життя Симона Петлюри
6. Додаток 3. Документи про переслідування комуністичними спецслужбами сестер і племінника Симона Петлюри
7. Додаток 4. Проекти Українського інституту національної пам’яті, що розкривають різні аспекти діяльності Головного отамана



Теги:УІНП, УНР, Петлюра


Читайте також



Коментарі (0)
avatar