реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

22 лютого - останнє свято парламентаризму і євроінтеграції

22 лютого 2013 року може стати новою святковою датою, як це сталося з 22 січня 1919 року - Днем Соборності, Злуки УНР і ЗУНР, що об’єднує український народ.

Отже, 22 лютого 2013 року відбулося перше і досі останнє після прийняття Закону про внесення зміни до статті 47 Регламенту Верховної Ради України щодо нового порядку особистого голосування депутатів поіменне голосування у Верховній Раді Україні. Остання була заблокована парламентською опозицією аж з 5 лютого 2013 року.
Безсумніву, ця подія була сплановано партією влади до третьої річниці обрання Президентом України В. Януковича і тому відбулася у п’ятницю, коли чи не вся країна увесь вечір традиційно зомбується за допомогою політичних теле-шоу програм.

Під час цього свята українських євросподівань конституційна більшість парламенту проголосувала за основу та в цілому «Заяву про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», з якою В. Янукович і рушив на зустрів з європейцями в Брюссель у понеділок, 25 лютого 2013 року.

За підтримку ції, узгодженою між Партією регіонів і опозицією Заявою, проголосувало 315 депутатів з 349 зареєстрованих у залі засідань. Проти – 24. Утрималися – 4. Не голосували – 6.
За підтримку цієї, узгодженою між Партією регіонів і опозицією Заявою, проголосувало 315 депутатів з 349, зареєстрованих у залі засідань, проти – 24; утрималися – 4; не голосувало – 6.

З фракції Партії регіонів цю євроінтеграційну заяву підтримало 149 депутатів з 208 (71,6%), проти – 1, утрималося – 4, не голосували – 2, відсутні – 52 (25,0% від загальної кількості депутатів у фракції).
Серед відсутніх: Звягільський Ю.Л.( єдиний нардеп усіх скликань ВРУ з 1990 року), Герман Г.М., Ківалов С.В., Колесніченко В.В., Колесніков Б.В., співачка Повалій Т.М., акордеоніст Табачнік Я.П.

З фракції ВО «Батьківщина» за – 83 з 99 (83,8%), проти – 0, утрималися – 0, не голосували – 0, відсутні – 16 (16,2%). Серед відсутніх: відомі учасники багатьох телешоу-програм нардепи Москаль Г.Г., Кужель О.В., Оробець Л.Ю., Тарасюк Б.І.

З фракції «УДАР Віталія Кличка» за – 34 з 42 (80,9%), проти – 0, утрималися – 0, не голосували – 0, відсутні – 8 (19,0%). Найбільш відомі з відсутніх: вже колишні голова політради партії «Наша Україна» Наливайченко В.О. та лідер партії «Реформи і Порядок» Пинзеник В.М.

У фракції ВО «Свобода» євроцентристів виявилося найбільше – 33 з 36 (91,7%), проти – 0, утрималися – 0, не голосували – 0, відсутні – 3. Серед відсутніх усі жінки-свободівкі: голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Сех І.І. та голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету з питань науки і освіти Фаріон І.Д.

Позафракційні на підтримку Заяви дали 16 голосів з 28 (57,1%), проти – 1, утрималися – 0, не голосували – 0, відсутні – 11 (39,3%). Серед відсутніх: колишній спікер Литвин В.М. та чи не остання надія позапарламентської опозиції і українських виробників агропромислового комплексу Порошенко П.О.
Серед позафракційних на підтримку цієї Заяви проголосував Голова Верховної Ради України, регіонал Рибак В.В., проти – перший заступник голови ВРУ, комуніст Калєтник І.Г. Був відсутнім на цьому засіданні – заступник голови ВРУ – свободівець Кошулинський Р.В.

Водночас, жодного голосу підтримки за євроінтеграційні прагнення України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом не дочекалися українці від фракції КПУ у складі 32 багнетів: проти – 22, утрималися – 0, не голосували – 4, відсутні – 6, серед них незмінний вже майже двадцять років їхній 60-літній вождь Симоненко П.М.

Серед депутатів-чернігівців за євроінтеграційні прагнення України проголосувало 5 з 6 депутатів-мажоритарників.
З фракції Партії регіонів це – Атрошенко В.А. (в/о № 206), Рудьковський М.М. (в/о № 210). З фракції ВО «Батьківщина» – Дубіль В.О. (в/о №205). З позафракційних – Ляшко О.В. (в/о № 208), Рибаков І.О. (в/о № 207).
І тільки регіонал Куровський І.І. (в/о № 209) був відсутній під час голосування.
З депутатів-списочників євроінтеграцію підтримав ударівець Аверченко С.М. Натомість проти проголосував комуніст Губарь В.І.



Сергій Соломаха





Коментарі (0)
avatar