реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Як і за що Олександра Лося з "Нашої України" виключили

На останній сесії Чернігівської районної ради фракція «Наша Україна» оголосила про відмежування та засудження роботи т.в.о. голови РДА Володимира Брайка й в.о. заступника голови райдержадміністрації Олександра Лося. Треба зазначити, що Володимир Брайко є депутатом районної ради, обіймає посаду голови земельної комісії І, основне, - член фракції «Наша Україна».
Як повідомив голова фракції «Наша Україна» Михайло Артюх, конфлікт виник через розгляд земельних питань. Районна виконавча влада, як виявилось, дбає не про жителів нашої області, а про киян, житомирян, мешканців Донецької, Рівненської областей та інших регіонів України, виділяючи їм земельні ділянки у межах Чернігова. Михайло Артюх говорить, що 31.07.08 року на сесії районної ради він подав звернення до земельної комісії, яку очолює Володимир Брайко, з пропозицією вивчити питання стану земельних відносин в районі, проаналізувати рішення районної ради та розпорядження райдержадміністрації з цього приводу. Відбулися вже дві сесії, а звіту так і не дочекалися. Знову ж таки, Михайло Артюх як депутат районної ради звернувся до голови земельної комісії з проханням надати копії розпоряджень №№310 та 311, а також перелік осіб, які мали отримати земельні наділи за цими розпорядженнями. Відповіді досі немає. Питання ж у районних депутатів виникли передусім щодо розподілу землі в Чернігівському районі, і, зокрема, біля Олександрівки, Михайло Артюх акцентував, що це та сама ділянка, яку попереднє керівництво РДА пропонувало продати з аукціону І районна рада майже одноголосно проголосувала за це. Але потім рішення було відмінено.
- Наскільки мені відомо, були перевірки відповідних органів, - зазначає Михайло Артюх. - Але мова нині про те, кому і за що виділяють наділи, які критерії відбору існують. Запитайте Володимира Брайка: чому не отримують земельних ділянок сироти, молоді сім'ї, і почуєте у відповідь - не було заяв. Що цікаво, про існування таких ділянок не знають навіть деякі депутати райради! А пересічні громадяни Рівного чи Сіверсько-Донецького краю знають! Скажу біль¬ше, вакханалія із землею продовжується. Вже оформлено садове товариство в селі Брусилів. Планується виділити 32 ділянки. Боюсь, що жителів цього села буде осіб п'ять чи шість, А решта? Знову «мертві душі» під «когось»?
Борис МЕЛАШЕНКО, «Деснянська правда», січень 2009





Коментарі (0)
avatar