реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

ДО ДНЯ ВІДКРИТТЯ ПОЛЮВАННЯ

Традиційно на кінець другої неділі серпня припадає відкриття мисливського сезону-полювання на пернату дичину. День відкриття полювання для всіх мисливців – це завжди свято. Таким днем в нашій області стане 15 серпня. Згідно наказу «Про проведення полювання у мисливський сезон 2009/2010 р. на території чернігівської області», днями полювання визначені: середа, субота та неділя. Власникам мисливських собак лягавих порід для полювання на пернату дичину надається додатковий день – четвер. Перната дичина відстрілюватиметься відповідно до пропускної спроможності мисливських угідь, затвердженої в установленому порядку відповідними державними органами. Згідно затвердженим нормам, кожний мисливець за день може вполювати три дикі гуски, не більше, ніж п'ять диких качок, шість лисок, десять куликів, десять голубів та десять перепілок.
Найбільше задоволення для людини, мабуть, не стільки стріляти, скільки бачити, як на плесах плавають качки, в очереті шелестить лиска й водяна курочка і їх кількість з року в рік зростає. Ну і, звичайно ж, вполювати птаха, але не наносячи шкоди природній рівновазі. Полювання в першу чергу має бути гуманним, яке приносить задоволення й ніякої шкоди!
З метою попередження порушень правил полювання, Держуправління охоронприроди в Чернігівській області нагадує, що полювання на пернату дичину проводиться виключно на основі відстрільних карткок, які видаються мисливцям безпосередньо користувачами мисливських угідь в межах встановленої пропускної спроможності угідь. Перед проведенням полювання мисливець має зареєструватися у користувача мисливських угідь.
Виходячи на полювання кожен мисливець має пам’ятати, що мисливська зброя є предметом підвищеної небезпеки, персональну вiдповiдальнiсть за її технічний стан несе власник зброї. Умовою безпечного користування мисливською зброєю є чітке виконання правил поводження з нею та сувора дисципліна всіх мисливців під час полювання. Зрозуміло, що тільки при виконанні таких правил, цьогорічний період полювання перетвориться на гарний відпочинок від повсякденних турбот і принесе неабияке задоволення мисливцям. Тому не зайвим буде ще раз нагадати мисливцям бути самосвідомими і дотримуватись вимог чинного природоохоронного законодавства та правил безпеки під час полювання.
Для того, хто підійшов до полювання виважено, воно стане невичерпним джерелом пізнання навколишнього світу, відпочинку, чудових вражень, а також дасть можливість провести на лоні природи незабутні часи.
Провідний спеціаліст сектору
заповідної справи та екомережі
ДУ ОНПС в Чернігівській області А.М. Павлович





Коментарі (0)
avatar