реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

"Чорна книга" України представлена Чернігівщині. Фотозвіт

Найбільша трагедія українського народу за всю його історію – голодомор 1932-1933 років, який забрав життя понад 10 млн. українців. Осягнути в послідовному вигляді, читаючи сторінку за сторінкою чорну хроніку голодоморів в Україні, не просто. Нелегко читати, але треба. Без повної правди про минуле, якою б страшною вона не була, не мислиться процес оновлення та очищення, що відбувається в країні. Народна пам’ять – най достовірніше джерело минулого. Пам’ять народу втілилася у Національну книгу пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років в Україні, 19 регіональних томів якої презентовано 6 серпня в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім..Короленка.
На презентації були присутні заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Юрій Музика, декан історичного факультету ЧДПУ ім. Шевченка Олександр Коваленко, доцент кафедри історії та археології України ЧДПУ ім. Шевченка Тамара Демченко та інші.
Як зауважив Юрій Музика, ці томи - це масштабне видання, в якому не тільки висвітлено причини і механізми організованого Сталінським режимом терору, а й вічні імена наших співвітчизників, які стали жертвами цієї страшної трагедії.
Він також зазначив:„Сьогодні ми передаємо томи «Національної книги пам’яті жертв Голодомору» до обласної наукової бібліотеки, щоб кожен її читач міг самостійно ознайомитись із цим унікальним виданням. Комплектами «Національної книги пам’яті» забезпечено також районні бібліотеки, вищі навчальні заклади, Державний архів області та обласний історичний музей ім. В. В. Тарновського (загалом у Чернігівську область надійшло понад 50 комплектів цього видання).”

Олена Легейда,
управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації.









Коментарі (0)
avatar