реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Від освіти залежить кількість бабла

Рівень життя та соціально-економічні умови проживання домогосподарств у значній мірі залежать від освітнього рівня їх членів.
За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, повну вищу освіту має кожен шостий житель області у віці 6 років і старшому ( 17%), неповну вищу –16,5%, повну загальну середню – 37,7%, базову загальну середню – 14,5%, початкову загальну середню – 9,1%.
Частка населення у віці 6 років і старшому, яке має повну вищу освіту, найбільша у містах Київ (32,2%) та Севастополь (30,5%).Вищий, ніж у середньому в Україні (17,4%), цей показник у Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській областях та Автономній Республіці Крим (25% – 18,5%).
Серед мешканців міст, особливо великих, частка осіб, які мають повну, базову та неповну вищу освіту, значно вища, ніж серед сільських жителів. У сільській місцевості переважає населення із загальною середньою освітою
У загальній кількості населення України у віці 6 років і старшому, як серед чоловіків, так і серед жінок, найбільшою є частка осіб, які мають повну загальну середню освіту (38,3%). Причому, частка чоловіків із таким рівнем освіти в 1,3 раза вища, ніж серед жінок.
Частка осіб з вищою освітою ( повною, базовою та неповною) вища серед жінок, ніж серед чоловіків (39,5% проти 32,9%). Кожен четвертий чоловік та кожна шоста жінка в Україні мають професійно-технічну освіту.

Головне управління статистики
в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar