реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Прокуратура не дає дерибанити землю

Нещодавно працівниками сектору державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Козелецького райвідділу міліції в ході проведення оперативно-розшукових заходів виявлено факт зловживання службовим становищем та службового підроблення з боку посадових осіб Козелецького районного відділу державного підприємства "Вільна земля" (всі назви вигадані), які, зловживаючи службовим становищем, в інтересах третіх осіб у 2008 році склали та видали ТОВ "Дроздов" фіктивну довідку про те, що в даному товаристві в оренді перебувають земельні ділянки площею 2466 га, хоча фактично згідно укладених договорів оренди площа орендованих ТОВ "Дроздов" становить 1890 га.

В подальшому даний документ працівниками товариства був поданий на розгляд районної комісії з розподілу бюджетних коштів при Управлінні агропромислового розвитку Козелецької РДА для визначення суми фінансової підтримки товариству, як підприємству, що знаходиться у складних кліматичних умовах.

На підставі цієї довідки, комісією при управлінні АПК Козелецької РДА ТОВ "Дроздов" було виділено близько 154 тисячі гривень бюджетних коштів в якості дотації.

Таким чином, в результаті незаконних дій службових осіб Козелецького районного відділу державного підприємства "Вільна земля" державі було заподіяно збитків на суму близько 154000 гривень.

20 лютого 2009 року прокуратурою Козелецького району за даним фактом була порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених ст. 364 ч.2, 366 ч.2 Кримінального кодексу України. Слідство у справі триває.

Відділ зв`язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar