реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

У Чернігові злочинців судять і відразу ж відпускають

Новозаводський районний суд міста Чернігова виніс вирок за кримінальною справою, порушеною Службою безпеки України стосовно групи осіб, які шляхом незаконного відшкодування ПДВ привласнили 400 тис. грн. бюджетних коштів.
Діяльність групи, до складу якої входили головний бухгалтер однієї з чернігівських фірм та двоє працівників податкової міліції, була припинена ще раніше. Гроші зловмисники розкрадали через мережу фіктивних фірм. Користуючись реквізитами суб’єктів підприємницької діяльності, вони підробляли звітність та інші фінансові документи, до яких свідомо вносили неправдиві дані про розмір сформованого товариством податкового кредиту та право на отримання бюджетного відшкодування ПДВ. Службове становище податкових міліціонерів дозволяло їм безперешкодно проводити підроблену документацію. Отримані кошти зловмисники перераховували на рахунки фіктивних фірм, переводили у готівку і привласнювали.
Розглянувши матеріали кримінальної справи, суд визнав підсудних винними у скоєнні злочинів, передбачених ст.ст. 191(заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах), 205 (фіктивне підприємництво), 358 (підроблення документів), 364 (зловживання владою або службовим становищем) та 366 (службове підроблення) Кримінального Кодексу України і призначив покарання у вигляді різних термінів позбавлення волі з випробувальним строком.

Наталія ПОТАПЧУК






Коментарі (0)
avatar