реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Бійці спецпідрозділів вимагають від Чернігівської обласної прокуратури звільнити міліціонерів. Пікетна акція протесту

„Відпустіть міліціонерів на підписку про невиїзд” – з таким гаслом 26 лютого біля Чернігівської обласної прокуратури відбулась акція протесту сімей працівників органів внутрішніх справ, яким прокуратура інкримінує перевищення влади і службових повноважень щодо подій у Прилуках, коли при невідомих поки що обставинах у Прилуцькому РВ помер один з місцевих жителів Сергій Кунцевський – за даними ОВС – лідер злочинного угруповання.
Акцію протесту підтримала чимала кількість колег підозрюваних у злочині працівників підрозділу „Сокіл”.
- Я знаю добре цих міліціонерів, - ділиться враженнями один з колег „соколят”, підполковник міліції, який нині перебуває на пенсії (представитися не захотів). – Вони ніколи не брали хабарів, завжди були кристально чесними людьми, викривали злочинців. Ті працівники довгий час знаходяться в СІЗО. До них не пускають навіть їхніх дружин. Завжди знаходять якісь причини для відмови у побаченні. А інші, з оточення Кунцевського, мають можливість впливати на органи прокуратури та інші інстанції. Працівники виконували законне розпорядження по затриманню підозрюваних у здійсненні різних злочинів: розбійних нападів, вимагань, підпалів тощо. Ми вимагаємо від прокуратури, аби всі були у рівних можливостях, і відпустили хоча б на підписку працівників спецпідрозділу.

Оперативний працівник, котрий займався веденням та реалізацію оперативно-розшукової справи у 2004 році по відношенню групи Кунцевського, повідомив, що результати судово-медичної експертизи свідчать про те, що причина смерті затриманого тоді Кунцевського не має нічого спільного із його допитом. Він помер від психологічного перенапруження - у нього відірвався тромб...

Офіційний коментар.

Сергій Бриль, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції:
- На сьогоднішній день заарештовані і знаходяться в слідчому ізоляторі Чернігова 6 працівників Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області. Проводиться розслідування. Заарештованим особам пред’явлено обвинувачення у перевищенні влади або службових повноважень. Усі затримані – досвідчені працівники міліції, на рахунку яких не один десяток розкритих злочинів. Жодному із затриманих не пред’явлено звинувачень за ознаками інших статей Кримінального кодексу України.

Сергій КОРДИК










Коментарі (2)
avatar
1
javascript:// Акцию проводили ЧМГО (Черниговский полк им. Архистратига Михаила Северного казачьего округа) !!!!!
avatar
2
Акция яд!!!!!!!! И не последняя!!!!!
avatar