реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

На Чернігівщині засуджено двох податківців та бухгалтера

Новозаводський районний суд Чернігова виніс вирок за кримінальною справою,
порушеною Управлінням СБУ в Чернігівській області проти осіб, які шляхом незаконного відшкодування ПДВ розкрадали бюджетні кошти.
У липні 2007 року співробітники УСБУ в Чернігівській області припинили діяльність злочинної групи до складу якої входили головний бухгалтер однієї з чернігівських фірм та двоє працівників податкової міліції.
Зловмисники створили мережу фіктивних фірм, і, користуючись реквізитами суб’єктів підприємницької діяльності, оформлювали фальшиву звітність та інші фінансові документи, у які вносили завідомо неправдиві дані щодо розміру сформованого товариством податкового кредиту та права на отримання бюджетного відшкодування ПДВ. Зловживаючи службовим становищем та прикриваючи незаконну діяльність, працівники податкової, сприяли безперешкодному ходу підробленої документації.
Отримані кошти зловмисники перераховували на рахунки фіктивних фірм, переводили у готівку і привласнювали. Таким чином вони встигли привласнити близько 400 тис. гривень.
Розглянувши матеріали кримінальної справи суд визнав підсудних винними у скоєнні злочинів, передбачених ст.ст. 191(заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах), 205 (Фіктивне підприємництво), 358 (підроблення документів), 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та 366 (Службове підроблення) Кримінального Кодексу України. Злочинцям призначено покарання у вигляді різних термінів позбавлення волі з випробувальним строком.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області






Коментарі (2)
avatar
1
Шикарно. Засуджені до витрачання поцуплених грошей.
avatar
2
Цей суддя просто клоун. Якщо ти звичайна людина і вкрав людське майно на суму більше 720 грн. у вьязницю, терміном не менше 3 років. Якщо ти мент, податківець, суддя-засівальник, то випробувальний термін.
П.С. До "Сіверщини" - подавайте імена, прізвища і по-батькові таких судей, а ще бажано домашню адресу і фото. Люди мають знати своїх хероїв в обличчя.

В усьому світі патріотизм - це претензії, і лише в нас - це скромність.

avatar