реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

КРУ на чиновників наклало 205 штрафів

Бюджети 8 районів Чернігівської області через різні порушення фінансової дисципліни втратили 10,5 мільйона гривень.

Це встановили ревізії виконання місцевих бюджетів у Чернігівському, Бахмацькому, Семенівському, Козелецькому, Бобровицькому, Новгород-Сіверському, Щорському та Ніжинському районах, проведені органами Державної контрольно-ревізійної служби в Чернігівській області.
Причиною втрат місцевих бюджетів у 2006-2008 рр., за висновком спеціалістів КРУ, став недостатній контроль за дотриманням бюджетного законодавства та вимог нормативно-законодавчих актів керівниками фінансових установ та розпорядниками бюджетних коштів.
Одним з найхарактерніших порушень, що призводило до зайвих витрат, було завищення вартості та обсягів виконаних робіт при проведенні ремонтних робіт з капітального та поточного ремонту. Такі порушення встановлені майже на всіх об’єктах контролю.
Нерідко субвенції з державного бюджету, що виділялися місцевим бюджетам для капітальних інвестицій, витрачалися на реконструкцію об’єктів без наявності позитивних висновків комплексної експертизи проектів. Приміром, у Чернігівському районі в 2007 році таким чином витрачено 5,6 млн. грн.
Значні обсяги фінансових ресурсів втрачались внаслідок не укладання договорів оренди землі у встановленому чинним законодавством порядку. Отже, часто-густо як юридичні, так фізичні особи користувалися землею «за здорово живеш»!
Крім того, ревізори встановили численні факти фінансових порушень, що призвели до незаконних і нецільових витрат бюджетних коштів та недостач ресурсів. Приміром, в органах виконавчої влади Щорського району не за цільовим призначенням було використано 50 тис. грн., в органах місцевого самоврядування Ніжинського району — 35 тис. грн., а Чернігівського району — 20 тис. грн.
Незаконні видатки бюджетних коштів при нарахуванні заробітної плати, за висновком ревізорів, — ще одне типове фінансове порушення. Приміром, організації та установи Бахмацького району допустили таких порушень на 118 тис. грн., Козелецького — на 43 тис. грн., Щорського — 24 тис. грн., Чернігівського — на 19 тис. грн.
Внаслідок проведених ревізій відшкодовано незаконних і нецільових видатків на суму майже 9 млн грн. На посадових осіб, з вини яких були допущені згадані порушення, накладено 205 адміністративних штрафів. Про результати всіх контрольних заходів поінформовані правоохоронні органи.

Микола КОСТЬ, начальник відділу контролю в сфері органів влади та оборони КРУ в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar