реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Кореспондента «Сіверщини» не пустили на зустріч із мільйонером?

Не вдалося потрапити з першої спроби на зустріч з відомим бізнесменом, генеральним директором ТОВ «Житлобуд», головою обласної організації політичної партії «Батьківщина» Іваном Куровським кореспонденту «Сіверщини». Причина: двері, де проходила прес-конфереція народного депутата, виявилися для мене зачиненими, не пощастило їх відчинити ізсередини — заїло замок!
У залі почалася тиха паніка: «конфліктна тема» прес-конференції про «законність» обрання Наталії Сущенко головою міської «Батьківщини», сильні удари в двері та відсутність змоги відчинити їх! Тільки після появи охоронця вдалося розв’язати цю проблему і взяти участь у роботі прес-конференції.
Статут – це головне!Іван Куровський як голова обласної організації відзвітував про надану ним допомогу чернігівцям: «Я стільки допомагаю людям, що не в силах навіть запам’ятати, куди пішли гроші».
Допомогла Івану Івановичу Наталія Сущенко, котра навела декілька прикладів за лютий:
— Це допомога дівчинці, що живе у Варвинському районі, у неї відсутні нирки, і зараз вона готується до операції з їх пересадки від мами. У Носівський район було перераховано 230 тисяч гривень для закупівлі інсуліну, 5 тисяч гривень виділено на лікування дівчинці з м. Носівка, що хвора на лейкемію. По Чернігову надана допомога родинам, рідні яких загинули в Афганістані. 5 тисяч гривень було надано Носівському афганському союзу для проведення заходу. 10 тисяч гривень було надано спортсменці, що займається метанням ядра, для придбання вітамінів. 5-річній Демиденко Насті із с. Смяч Щорського району, хворій на ДЦП, було надано матеріальну допомогу. Клубу с.Заріччя Щорського району було подаровано музичний центр.
Поставили запитання й Наталії Сущенко: хто є головою міської партійної організації, адже на минулому тижні пролунала заява її опонетів під проводом Світлани Глущенок, що тільки їхня партійна конференція є легітимною.
— Щодо проведення конференцій і т. д. усе повинно будуватися виключно згідно зі статутом партії, — підкреслила п. Наталія. — На бюро обласної організації, що відбувалося 28 січня, були скасовані рішення «старого» бюро міської організації. Згідно зі статутом рішення, що ухвалюються нижчою конференцією, мають бути підтримані вищою конференцією або бюро. Я запропонувала свою співпрацю «старому» бюро, адже я була призначена т.в.о. голови міської «Батьківщини». Але ніякої співпраці не сталося, жодного разу вони не прийшли до нас на зустрічі. Після цього ми почали працювати згідно зі статутом – проводити районні конференції, а потім і міську. 12 лютого провели міську конференцію, на якій мене було обрано головою, того ж дня бюро обласної організації підтвердило легітимність мого обрання, обрання бюро міської організації та двох керівників Новозаводської та Деснянської районних організацій.
— Я не спрощував, але й на загострював ситуації в міській організації, – доповнив молодшу колегу Іван Іванович. — На мою думку, ситуація пов’язана з декількома людьми, що намагаються реалізувати своє бачення розвитку партії. Я не сказав би, що це добре чи погано. Але всі ми повинні дотримуватися статуту партії – конституції для партії. На останній моїй зустрічі з керівництвом партії у Києві було заявлено про легітимність проведеної 12 лютого партійної конференції. У нас немає жодних підстав говорити про те, що існує дві голови міської організації, оскільки ми виконали всі статутні вимоги, – підкреслив Іван Куровський.
«Єдиний центр» ніякого відношення до розколу міської «Батьківщини» немає
На запитання від «Сіверщини» — за що ж точиться боротьба, тобто які преференції отримує голова міської партійної організації — Іван Куровський відповів так:
— Коли мене призначили головою обласної організації, я не міг зрозуміти, чому за мною стоїть така черга бажаючих? Адже це велика робота, постійний пошук шляхів розв’язання проблем. Але пізніше зрозумів, що це можливий початок особистих політичних проектів, те ж саме – і в міській партійній організації.
– Що буде з командою Світлани Глущенок, чи не зазнають вони репресій? Чи правда, що до партії масово вступили працівники магазину „Вена”, які брали участь у партійній конференції? – пролунало запитання із-залу.
– Немає компанії Світлани Глущенок! – заявила п. Наталія, – є члени партії «Батьківщина». І якщо люди хочуть працювати заради партії, яку очолює Юлія Тимошенко, ми будемо працювати з ними, але нікого не будемо виділяти. За принципом догматичного централізму ми будемо дискутувати про рішення до того часу, як воно буде ухвалено чи ні. Якщо ж воно ухвалено, ми зобов’язані його виконувати. Є рішення, яке ухвалила конференція та обласне бюро. І якщо є люди, котрі не хочуть його виконувати, тобто йдуть проти статуту, то їм потрібно піти. Відносно вступу людей: ми їх прийняли на партійній конференції, бо міська організація відмовлялася розглядати їхні заяви на вступ. Щодо створення нових низових організацій, то я не розумію, чому в міській організації «Батьківщини», яка налічувала 2,5 тисячі осіб, було тільки 15 партійних організацій. Їх навіть зібрати було складно. Для того, щоб осередок працював, його члени мають знати хоча б один одного в обличчя. Вирішено було збільшити кількість осередків, щоб у них перебувало не більше 20 – 30 осіб.
Чутки про те, що «Єдиний Центр» має стосунок до розколу Чернігівської «Батьківщини» Іван Куровський відкинув категорично.

Олександр ЯСЕНЧУК






Коментарі (0)
avatar