реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Фізичні вади — стимул для спортивних перемог!

Давно здобули популярність чемпіонати світу з зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями зору та опорно рухового апарату. Цьогорічний чемпіонат проходив у Фінляндії в містечку Вуокаті. Уперше наша національна команда посіла призове друге місце в командному заліку, виборовши 22 медалі вищого ґатунку, у тому числі 6 золотих, 8 срібних, 8 бронзових. Поступились Росії, проте випередили Норвегію.

Від Чернігівщини виступали двоє біатлоністів, які повернулись з медалями. Для Сергія Хижняка, майстра спорту міжнародного класу, це вже не перший чемпіонат світу, тож він виборов золоту медаль у гонці переслідування на 3 км та срібну медаль на дистанції 12,5 км. А ось дебютантка змагань Тетяна Тимощенко, яка почала займатися спортом менше року тому, зробила неможливе: стала бронзовим призером у гонці переслідування на 3 км. Герої цих змагань одночасно вибороли ліцензії на параолімпійські ігри.

Спорт інвалідів з’явився тільки в часи незалежної України і дав можливість відкрити нову сторінку в житті людей, яких спіткала лиха доля — у них були ампутовані ноги чи руки в результаті автокатастроф. Тому спортсмени змагаються на так званих «бобах», на які закріплені лижі, стрільбу ж виконують із пневматичної зброї з положення лежачи, дистанції у них складні із крутими спусками та поворотами. Бувають і падіння, але спортсмен повинен сам піднятись, тому в спортивному світі таких спортсменів називають героями духу. І ці люди дуже вдячні, що є така організація, як обласний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» та своїм тренерам. У героїні цих змагань Тетяни Тимощенко особлива подяка — заслуженому тренеру Володимиру Сторожку, Миколі Ворчаку (м.Харків) та керівнику фітнесклубу «Спортлайф» Наталії Чайці, які допомогли відчути нове життя. А з початком роботи Андрія Миколайовича Литвинця на посаді начальника облцентру «Інваспорт» усі питання почали вирішувати на державному рівні, до центру потяглися люди, відчули повагу і турботу про себе. Тепер важко уявити, що чернігівські спортсмени повернулись без медалей чемпіонатів світу, паралімпіських, дефлімпійських, глобальних ігор серед інвалідів.

Обласний центр «Інваспорт» ДЮСШ інвалідів запрошує всіх бажаючих людей з обмеженими можливостями до занять спортом. Контактний телефон: 613-053, 972-898, стадіон ім.Ю.Гагаріна.

Валерій СЕНЧУК.
На фото: Сергій Хижняк, Тетяна Тимощенко, Андрій Литвинець, Володимир Сторожок






Коментарі (0)
avatar